Een krachtige SEA aanpak

In januari 2023 benaderde MTB-Brakepads.nl ons om meer resultaat uit hun Google Ads-account te halen. Via dit kanaal hebben veel tevreden klanten de weg naar MTB Brakepads gevonden voor de aanschaf van fietsremblokken, maar tegelijkertijd lagen er nog veel kansen. Dankzij een SEA audit van onze specialisten en daarna een herstructurering van het Google Ads-account hebben we de prestaties aanzienlijk kunnen verbeteren. Ben je benieuwd hoe we dit hebben aangepakt? Remmen los, want daar gaan we.

Wie is MTB-Brakepads.nl?

MTB-Brakepads.nl is een webshop, die remblokken en remschijven voor fietsen aanbiedt. Het bedrijf is ontstaan uit hobby en liefde voor het vak. Remblokken voor alle bekende merken, zoals Shimano, Magura en Sram, zijn onderdeel van het assortiment. Met hun eigen merk Cyclotech Components, deskundig advies, snelle levering en de beste prijs-kwaliteit verhouding, zorgen ze ervoor dat fietsend Nederland en België met veilige remmen de weg op kan.

Onze aanpak

Structuur is waar het om draait bij een solide Google Ads-account. En dat is wat wij deden. We veranderden de structuur van de campagnes waarmee we gerichter kunnen sturen op een aantal groepen. In het geval van MTB Brakepads konden we gebruikmaken van een bestaand Google Ads-account met een enorme hoeveelheid aan data uit eerdere campagnes. Hierbij onderzochten we onder andere de prestaties van de zoekwoorden, de advertenties, biedstrategieën, productcategorieën en doelgroepen. 

Op basis van de beschikbare data én de kennis die MTB Brakepads heeft over de producten en de markt hebben we een solide accountstructuur opgezet in Google Ads. Enerzijds geven we Google’s algoritmes de vrijheid om de advertenties zo effectief mogelijk in te zetten. Anderzijds biedt de nieuwe accountstructuur richting en focus aan Google.

Het resultaat

De resultaten zijn nog vers, maar tot nu toe behaalden we een ROAS-stijging van 150%. De omzet is meer dan verdubbeld, terwijl de advertentiekosten beperkt zijn gebleven. Dit voorbeeld laat duidelijk zien hoe belangrijk de accountstructuur is. 

Wil je ook weten of je Google Ads-account wel optimaal is ingericht? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Duurzame marketing

De structuur in het account zorgt ervoor dat er een basis wordt gevormd die altijd zorgt voor een goede performance. Wij blijven dit monitoren, optimaliseren en verder laten groeien. 

 

150

ROAS stijging

2+

meer omzet

"Het inrichten van een goede accountstructuur in Google Ads kan een behoorlijke uitdaging zijn. Op basis van onze ervaring op dit vlak en de goede samenwerking met MTB-Brakepads.nl hebben we dit account optimaal kunnen herstructureren. Het is goed om te zien dat dit direct een positieve impact had op de prestaties en opbrengst."

Christel RuijgrokSEA Specialist

Ontdek onze resultaatgedreven aanpak

Voor organisaties die online winst willen maken.

Pure Minds samen naar resultaat