SEO (Search Engine Optimization)

Meer weten?

Wil jij als eerste gezien worden in zoekmachines zoals Google en Bing? Met zoekmachine optimalisatie (SEO) zorg je ervoor dat je op de lange termijn vindbaar bent zonder advertenties in te zetten. Door hoog te scoren op topposities die aansluiten op de zoekintentie van de potentiële klant krijg je relevante websitebezoekers.

Het resultaat? Meer klanten, meer sales en meer omzet!

Zoekmachine optimalisatie (SEO) in het kort

Zoekmachines zoals Google en Bing willen hun gebruikers de best mogelijke ervaring bieden. Als de zoekmachine jou voorziet van goede antwoorden zul je deze immers blijven gebruiken. Ieder moment van de dag zijn de bots van Google en Bing bezig met het scannen van websites om jou van de best mogelijke antwoorden te voorzien.

Het aanbod van antwoorden bepalen zoekmachines aan de hand van relevantie, betrouwbaarheid en gedrag van andere gebruikers. Er zijn wel honderden factoren die hieraan bijdragen, die continu veranderen. Door aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie zorgen we ervoor dat jouw website zoveel mogelijk voldoet aan die factoren.

Maak kennis met onze SEO aanpak

Een gedegen onderzoek is de basis voor iedere campagne. Voordat we starten met SEO brengen we onbenutte kansen in kaart en gaan we met jou in gesprek. In dit gesprek komen, onder andere, de volgende vragen aan bod:

  • Wie zijn jouw belangrijkste concurrenten?
  • Welke producten/diensten zijn het belangrijkst?
  • Welke doelstelling heb je voor ogen?

Op basis van deze informatie doen we een zoekwoordonderzoek. Hiermee achterhalen we voor welke zoekwoorden jouw website het beste kan worden geoptimaliseerd. Vervolgens gaan we volgens een plan van aanpak aan de slag met het optimaliseren van jouw website.

Dat doen we volgens drie pijlers: techniek, autoriteit en content.

Wat is de terugverdientijd van SEO?

Het duurt een paar maanden voordat SEO rendement gaat opleveren. Dat rendement is dan wel voor de lange termijn: als je stopt met advertenties stoppen je resultaten ook, maar van SEO zul je langer vruchten kunnen plukken.

SEO in de marketingfunnel

Onze SEO-specialisten ontzorgen je volledig op het gebied van SEO. Zij zien het grote plaatje en weten exact wat te doen. Van het uitvoeren van grondig zoekwoordonderzoek tot het schrijven van pakkende categorieteksten. Wij zorgen ervoor dat SEO de bijdrage levert aan een geoptimaliseerde klantreis die het hoort bij te dragen.

SEO kan namelijk in iedere fase van de klantreis waardevol zijn. Wij laten bezoekers kennis maken met je merk door bijvoorbeeld een informatief blogartikel te schrijven waarmee je gevonden wordt in Google in de See-fase. Vervolgens overtuigen wij jouw bezoekers in de Think-fase met sterke content op de landingspagina. Zo leiden we bezoekers naar de Do-fase waarin wij ze het laatste zetje geven om voor jouw merk te kiezen. Na de conversie blijven wij top-of-mind in de Care-fase door bijvoorbeeld een handleiding en nieuwe ontwikkelingen te delen. Zo bouwen we loyaliteit op bij jouw klanten.

Benieuwd naar hoe wij het creëren van zulke strategieën aanpakken? Lees hier verder of neem direct contact met ons op!

De onderdelen van SEO

De autoriteit van je website wordt door middel van linkbuilding versterkt. Dit is een cruciaal onderdeel om hogere posities in zoekmachines te bemachtigen

De technische aspecten van je website spelen een belangrijke rol in de vindbaarheid van je website. Wij zorgen dat alles goed staat

Niet alleen schrijven wij unieke teksten waarmee de pagina’s op je website beter vindbaar worden. Ook overtuigen wij websitebezoekers om klant te worden.

Heb je een nieuwe website? Wij zorgen voor een volledig migratieplan zodat de opgebouwde SEO waarde van je pagina’s en website niet verloren gaat.

De basis van een gedegen SEO strategie begint bij een zoekwoordonderzoek. Wij definiëren relevante zoektermen waar je website gevonden op gaat worden

Zoekmachine optimalisatie gericht op jouw regio of plaats. Met lokale SEO zorg je dat de buurt jou vindt

Meer weten?

Ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Stuur een mail naar info@pureminds.nl of bel naar +31 45 369 0530

Neem contact met ons op
Pure Minds samen naar resultaat