fbpx Skip to main content

Duurzaam groeien met slimme en begrijpbare Search Engine Optimization

SEO (Search Engine Optimization)

Goed vindbaar zijn in een zoekmachine zonder tegen de beperkingen van een advertentiebudget aan te lopen. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, niet? Toch is dat precies wat je met SEO (zoekmachine optimalisatie) kunt realiseren.

Met zoekmachine optimalisatie (SEO) werk je op een duurzame manier aan het vergroten van jouw online vindbaarheid. Wij zorgen ervoor dat jouw website met sterke pagina’s de topposities in handen krijgt voor zoekopdrachten die aansluiten op jouw bedrijf. Het resultaat? Een goede vindbaarheid, meer klanten, meer sales en meer omzet!

Neem contact met ons op

Waarom aan de slag gaan met SEO?

 • Duurzame, long-term groei
 • Niet afhankelijk van budget
 • Meer relevant verkeer
 • Meer omzet en leads
 • Hoge ROI

Goed vindbaar op de juiste momenten dankzij een bewezen SEO aanpak

SEO staat voor veel meer dan alleen het schrijven van een goede tekst. Als je goed wil ranken zijn er zo ontzettend veel knoppen waar je aan moet draaien, dat we ons kunnen voorstellen dat je er zelf niet uitkomt. Onze specialisten weten precies waar ze moeten beginnen en ondersteunen jou onder andere op de volgende gebieden:

Pure Minds online marketing Icon

Een duurzame aanpak voor nu Ă©n voor later.

Met SEO leg je een stevige fundering voor langdurige groei. Door je site te vullen met sterke content zorg je ervoor dat je ook in de toekomst relevant blijft, zelfs als de algoritmen en trends veranderen. Bovendien kun je met regelmatige optimalisaties en het bijhouden van zoekwoordtrends je concurrentie altijd een stapje voor blijven. Zo blijf je niet alleen nu zichtbaar, maar ben je ook klaar voor de toekomst.

Pure Minds online marketing Icon

Sterke en waardevolle teksten

Ijzersterke content is essentieel als je goed wil scoren in de zoekmachines. Met een goede tekst alleen kom je er echter niet. Je pagina kan immers wel hoog in de zoekmachine verschijnen, maar als de bezoeker niet converteert, levert het je niets op. Met sterke en doelgerichte copywriting zorgen wij voor teksten die niet alleen goed ranken, maar die ook duidelijk maken dat jij de beste oplossing biedt voor het “probleem” van de bezoeker.

Pure Minds online marketing Icon

Goede techniek is het halve werk

Sterke content is #1, maar zonder een goed werkende website zul je al snel het gevoel krijgen dat jouw website of webshop zijn potentieel nog niet heeft bereikt. Is de website te traag, rommelig of is de technische SEO op een andere manier niet in orde? Of is de SEO migratie van jouw nieuwe website niet zorgvuldig uitgevoerd? Dan gaat dit ten koste van jouw vindbaarheid en resultaat. Het identificeren en opsporen van technische gebreken vormt daarom een belangrijk deel van ieder SEO traject.

Pure Minds online marketing Icon

Vergroot je lokale (online) zichtbaarheid

Als online marketeers horen we nog vaak de denkwijze voorbij komen dat een sterke offline aanwezigheid dé doorslaggevende factor is voor lokale naamsbekendheid. Hoewel je de kracht van offline zeker niet moet onderschatten, speelt ook lokale SEO tegenwoordig een grote rol in het bereiken van jouw lokale doelgroep. Iedereen zoekt immers wel eens naar een bepaalde winkel of een fysiotherapeut in de buurt, toch? Pure Minds helpt je om ook jouw lokale online aanwezigheid tot in de puntjes te verzorgen.

Deze bedrijven gingen je o.a. voor:

Neem contact met ons op

Sparren over SEO?

“Bij SEO draait het om gevonden te worden, waar en wanneer het ertoe doet. Zo trek je de aandacht van jouw doelgroep op exact het juiste moment Ă©n voor de zoekopdrachten die ertoe doen.”

Ashley MlekuzSEO Specialist bij Pure Minds
Neem contact op

Onze SEO specialisten

Wil jij de SEO optimalisatie van jouw website graag uitbesteden en ben je op zoek naar een professionele partij die jou hier met een bewezen aanpak in kan voorzien? Onze SEO specialisten vinden met hun ogen dicht de weg binnen de wereld van SEO en zetten zich ook graag in voor jouw website. Samen gaan we snel en efficient voor het beste resultaat.

Maak kennis met ons team
Pure Minds samen naar resultaat

Meer weten?

Ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Stuur een mail naar info@pureminds.nl of bel naar +31 45 369 0530

Neem contact met ons op

Waarom Pure Minds?

 • 10+ jaar online marketing ervaring
 • We streven naar online groei met grip op jouw kosten
 • Voor elk budget een bewezen SEO strategie
 • We voelen ons onderdeel van jouw organisatie
 • Periodieke rapportages met inzicht in jouw prestaties
 • Datadriven beslissingen op alle niveaus

Veelgestelde vragen over Search Engine Optimization

Wat is SEO?

SEO, of zoekmachine optimalisatie, is een onderdeel van zoekmachinemarketing en staat voor het verbeteren van een website, met als doel hogere posities te krijgen in de organische zoekresultaten van zoekmachines. Hoe hoger een website scoort op belangrijke trefwoorden, des te groter de kans dat gebruikers die website bezoeken.

Waar moet SEO aan voldoen?

Er zijn een aantal verschillende factoren die meespelen bij het optimaliseren van websites voor zoekmachines. De 3 belangrijkste aspecten van SEO zijn zowel de inhoud van de website (SEO Copywriting), de technische basis (Website performance) van de website en de interne/externe linkstructuur.

Waarom is SEO belangrijk voor jouw bedrijf?

Om je doelgroep te bereiken en om leads te genereren moet je zichtbaar zijn in de zoekmachines. Ongeveer 95% van de Nederlanders zoekt naar bepaalde informatie, een product of een bedrijf via een zoekmachine. Dat maakt SEO een onmisbaar aspect van jouw online marketingstrategie.

Wat is de terugverdientijd van SEO?

SEO is geen SEA. Verbeteringen worden zichtbaar over langere tijd door indexatie. Het duurt dus een paar maanden voordat SEO rendement gaat opleveren. Daarom is het belangrijk om realistische doelen te stellen en kleine stappen te nemen om tot het uiteindelijke doel te komen. Als je vandaag gaat proberen om morgen op positie 1 te staan, gaat je dat niet lukken.

Wat kost goede SEO?

SEO brengt veel voordelen met zich mee bij een juiste aanpak. Echter kunnen de kosten van een effectieve SEO-strategie sterk variëren. SEO is dan ook een investering voor het bedrijf waarbij continuïteit van groot belang is. Elke euro moet zich uiteindelijk ook terugbetalen.

Waarom SEO inzetten?

SEO kost geen geld per klik (dit is wel zo bij SEA). Een goed onderbouwde SEO-strategie is een duurzame manier om meer websitebezoekers te realiseren. Het levert dus een duurzaam resultaat op in de vorm van een stabiel rendement. Met SEO bouw je dus aan iets permanent dat zorgt voor betrouwbare en vooral meetbare resultaten. Wie wil dat nu niet?

Wat zijn de onderdelen van SEO?

SEO is een breed vakgebied met diverse onderdelen die samen zorgen voor een goede ranking. SEO bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

Is het doel van SEO voor jou om middels een betere ranking meer orders of leads binnen te halen? Dan kan conversieoptimalisatie (CRO) ook interessant zijn. Door een goede CRO analyse leg je pijnpunten in het conversietraject van jouw website bloot, waardoor je gericht verbeteringen kunt toepassen.