fbpx Skip to main content

SEO (Search Engine Optimization)

Meer weten?

Wil jij als eerste gezien worden in zoekmachines zoals Google en Bing? Met zoekmachine optimalisatie (SEO) zorg je ervoor dat je op de lange termijn vindbaar bent zonder advertenties in te zetten. Door hoog te scoren op topposities die aansluiten op de zoekintentie van de potentiële klant krijg je relevante websitebezoekers.

Het resultaat? Meer klanten, meer sales en meer omzet!

Zoekmachine optimalisatie (SEO) in het kort

Zoekmachines zoals Google en Bing willen hun gebruikers de best mogelijke ervaring bieden. Als de zoekmachine jou voorziet van goede antwoorden zul je deze immers blijven gebruiken. Ieder moment van de dag zijn de bots van Google en Bing bezig met het scannen van websites om jou van de best mogelijke antwoorden te voorzien.

Het aanbod van antwoorden bepalen zoekmachines aan de hand van relevantie, betrouwbaarheid en gedrag van andere gebruikers. Er zijn wel honderden factoren die hieraan bijdragen, die continu veranderen. Door aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie zorgen we ervoor dat jouw website zoveel mogelijk voldoet aan die factoren.

Maak kennis met onze SEO aanpak

Een gedegen onderzoek is de basis voor iedere campagne. Voordat we starten met SEO brengen we onbenutte kansen in kaart en gaan we met jou in gesprek. In dit gesprek komen, onder andere, de volgende vragen aan bod:

  • Wie zijn jouw belangrijkste concurrenten?
  • Welke producten/diensten zijn het belangrijkst?
  • Welke doelstelling heb je voor ogen?

Op basis van deze informatie doen we een zoekwoordonderzoek. Hiermee achterhalen we voor welke zoekwoorden jouw website het beste kan worden geoptimaliseerd. Vervolgens gaan we volgens een plan van aanpak aan de slag met het optimaliseren van jouw website.

Dat doen we volgens drie pijlers: techniek, autoriteit en content.

Wat is de terugverdientijd van SEO?

Het duurt een paar maanden voordat SEO rendement gaat opleveren. Dat rendement is dan wel voor de lange termijn: als je stopt met advertenties stoppen je resultaten ook, maar van SEO zul je langer vruchten kunnen plukken.

SEO in de marketingfunnel

Onze SEO-specialisten ontzorgen je volledig op het gebied van SEO. Zij zien het grote plaatje en weten exact wat te doen. Van het uitvoeren van grondig zoekwoordonderzoek tot het schrijven van pakkende categorieteksten. Wij zorgen ervoor dat SEO de bijdrage levert aan een geoptimaliseerde klantreis die het hoort bij te dragen.

SEO kan namelijk in iedere fase van de klantreis waardevol zijn. Wij laten bezoekers kennis maken met je merk door bijvoorbeeld een informatief blogartikel te schrijven waarmee je gevonden wordt in Google in de See-fase. Vervolgens overtuigen wij jouw bezoekers in de Think-fase met sterke content op de landingspagina. Zo leiden we bezoekers naar de Do-fase waarin wij ze het laatste zetje geven om voor jouw merk te kiezen. Na de conversie blijven wij top-of-mind in de Care-fase door bijvoorbeeld een handleiding en nieuwe ontwikkelingen te delen. Zo bouwen we loyaliteit op bij jouw klanten.

Benieuwd naar hoe wij het creëren van zulke strategieën aanpakken? Lees hier verder of neem direct contact met ons op!

De onderdelen van SEO

De autoriteit van je website wordt door middel van linkbuilding versterkt. Dit is een cruciaal onderdeel om hogere posities in zoekmachines te bemachtigen

De technische aspecten van je website spelen een belangrijke rol in de vindbaarheid van je website. Wij zorgen dat alles goed staat

Niet alleen schrijven wij unieke teksten waarmee de pagina’s op je website beter vindbaar worden. Ook overtuigen wij websitebezoekers om klant te worden.

Heb je een nieuwe website? Wij zorgen voor een volledig migratieplan zodat de opgebouwde SEO waarde van je pagina’s en website niet verloren gaat.

De basis van een gedegen SEO strategie begint bij een zoekwoordonderzoek. Wij definiëren relevante zoektermen waar je website gevonden op gaat worden

Zoekmachine optimalisatie gericht op jouw regio of plaats. Met lokale SEO zorg je dat de buurt jou vindt

Veelgestelde vragen over Search Engine Optimization

Wat is SEO?

SEO, of zoekmachine optimalisatie, is een onderdeel van zoekmachinemarketing en staat voor het verbeteren van een website, met als doel hogere posities te krijgen in de organische zoekresultaten van zoekmachines. Hoe hoger een website scoort op belangrijke trefwoorden, des te groter de kans dat gebruikers die website bezoeken.

Waar moet SEO aan voldoen?

Er zijn een aantal verschillende factoren die meespelen bij het optimaliseren van websites voor zoekmachines. De 3 belangrijkste aspecten van SEO zijn zowel de inhoud van de website (SEO Copywriting), de technische basis (Website performance) van de website en de interne/externe linkstructuur.

Waarom is SEO belangrijk voor jouw bedrijf?

Om je doelgroep te bereiken en om leads te genereren moet je zichtbaar zijn in de zoekmachines. Ongeveer 95% van de Nederlanders zoekt naar bepaalde informatie, een product of een bedrijf via een zoekmachine. Dat maakt SEO een onmisbaar aspect van jouw online marketingstrategie.

Wat is de terugverdientijd van SEO?

SEO is geen SEA. Verbeteringen worden zichtbaar over langere tijd door indexatie. Het duurt dus een paar maanden voordat SEO rendement gaat opleveren. Daarom is het belangrijk om realistische doelen te stellen en kleine stappen te nemen om tot het uiteindelijke doel te komen. Als je vandaag gaat proberen om morgen op positie 1 te staan, gaat je dat niet lukken.

Wat kost goede SEO?

SEO brengt veel voordelen met zich mee bij een juiste aanpak. Echter kunnen de kosten van een effectieve SEO-strategie sterk variëren. SEO is dan ook een investering voor het bedrijf waarbij continuïteit van groot belang is. Elke euro moet zich uiteindelijk ook terugbetalen.

Waarom SEO inzetten?

SEO kost geen geld per klik (dit is wel zo bij SEA). Een goed onderbouwde SEO-strategie is een duurzame manier om meer websitebezoekers te realiseren. Het levert dus een duurzaam resultaat op in de vorm van een stabiel rendement. Met SEO bouw je dus aan iets permanent dat zorgt voor betrouwbare en vooral meetbare resultaten. Wie wil dat nu niet?

Meer weten?

Ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Stuur een mail naar info@pureminds.nl of bel naar +31 45 369 0530

Neem contact met ons op
Pure Minds samen naar resultaat