fbpx Skip to main content

Duurzaam groeien met slimme en begrijpbare Videomarketing

Videomarketing

Online content is dé doorslaggevende factor in een succesvolle marketing strategie. Videocontent is een onmisbaar onderdeel van online marketing. Voor veel typen campagnes zijn video’s zelfs essentieel.

Daarom werken onze online marketeers nauw samen met de videospecialisten van dochterbedrijf Sunny Side Up. Samen produceren we de gaafste video’s die onweerstaanbaar zijn voor jouw doelgroep. Video’s die impact maken in online campagnes. De contentspecialisten van Sunny Side Up houden van hun werk en gaan tot het uiterste om jouw merk te versterken met een top video. Daar wil jij toch zeker gebruik van maken?

Neem een kijkje op de website van Sunny Side Up

Waarom aan de slag gaan met Videomarketing?

 • Meer engagement
 • Lagere kosten per resultaat
 • Een sterkere klantrelatie
 • Meer conversies
 • Meer naamsbekendheid

De impact van videomarketing

Video is niet meer weg te denken uit het online marketing landschap. Waar video lange tijd een extra’tje was, is het voor veel online campagnes tegenwoordig een must.
Binnen Google Ads vereist bijvoorbeeld een Performance Max campagne een video. Daarnaast houden zoekmachines ook van video, waardoor een video jouw SEO resultaten kan verbeteren.
Op social media zorgt een bewegend beeld in vele opzichten voor betere resultaten dan een statische afbeelding:

 • Hogere engagement
 • Lagere kosten per resultaat
 • Meer conversies

Bij het maken van een video voor online campagnes komt naast technische en creatieve kunde van beeld en geluid ook kennis over de online kanalen en de doelgroep kijken. Een goede samenwerking tussen de specialismen is hierbij onmisbaar.

Het proces van videoproductie bestaat uit een aantal stappen:

Pure Minds online marketing Icon

1. Concept & strategie

De online marketeer en de videospecialist werken samen bij het bepalen van de video strategie. Het samenbrengen van de specialismen van een online marketeer en een videospecialist zorgt voor een video die aansluit bij de doelgroep middels boodschap, sfeer en gevoel.

Pure Minds online marketing Icon

2. Preproductie

De online marketeer weet welke kanalen en boodschappen het beste aansluiten bij de doelgroep en kan de videospecialist daardoor adviseren in bijvoorbeeld de afmetingen, duur en snelheid van de video’s. De video specialist geeft invulling aan de beleving en de sfeer van de video. Hij weet als geen ander hoe het concept vertaald kan worden naar daadwerkelijke beelden.

Pure Minds online marketing Icon

3. De filmopnames

Tijd om te filmen! Hoe de filmopnames precies verlopen is afhankelijk van de soort video die je kiest. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een drone video moet er rekening gehouden worden met een aantal veiligheidsmaatregelen. Wanneer de drone buiten vliegt moet het ook droog zijn en het liefste zien we natuurlijk een zonnetje. Wanneer je kiest voor een interview video of een bedrijfsvideo wordt er vaak een halve of een volledige dag gepland om het script tot leven te wekken. Wanneer jijzelf of iemand anders spreekt in de video is het belangrijk om rustig en zelfverzekerd over te komen. De video specialist helpt je daar natuurlijk bij en zorgt ervoor dat de geïnterviewde een helder succesverhaal verteld.

Pure Minds online marketing Icon

4. Postproductie

Nu alle ruwe beelden geschoten zijn gaat de videospecialist aan de slag met het bewerken van de opnames. Dit proces begint met het sorteren van de beelden. Alle scènes krijgen precies de goede lengte en vloeien mooi in elkaar over. Het geluid wordt geoptimaliseerd door geluid toe te voegen of te vervangen. Eventuele ondertiteling en effecten zoals een vertraging of versnelling worden toegevoegd. Als laatste wordt een color-grading uitgevoerd. Hierbij grade de videospecialist de kleuren van beelden op een professionele manier. Zo komt jouw huisstijl precies en duidelijk naar voren in de video.

Wij weten wat online werkt

“De video is klaar; nu gaan wij als online marketeers aan de slag! Wij zetten de campagnes op waarmee jouw video uitgelicht wordt. We gebruiken de kanalen die het beste aansluiten bij jouw doelgroep. Na het opzetten van de campagnes zullen wij deze monitoren en bijsturen waar nodig. We monitoren de campagnes op basis van de afgesproken KPI's en behalen zo samen de beste resultaten.”

Ashley MlekuzOnline Marketeer bij Pure Minds

Deze bedrijven gingen je voor:

Ik wil ook een kick-ass video

Ontmoet het videoteam!

Ons team gaat tot het uiterste om jouw merk te versterken met een top video. We zijn echte creatievelingen die elk verhaal met de grootst mogelijk overtuigingkracht aan de buitenwereld willen vertellen. Nieuwsgierig wat wij in het bijzonder voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze contentspecialisten en wie weet versterken wij binnenkort jouw merk met een krachtige video.

Meer over Sunny Side Up
Pure Minds samen naar resultaat

Meer weten?

Ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Stuur een mail naar info@pureminds.nl of bel naar +31 45 369 0530

Neem contact met ons op

Waarom Pure Minds?

 • 10+ jaar online marketing ervaring
 • We streven naar online groei met grip op jouw kosten
 • Voor elk budget een bewezen SEO strategie
 • We voelen ons onderdeel van jouw organisatie
 • Periodieke rapportages met inzicht in jouw prestaties
 • Datadriven beslissingen op alle niveaus