Een sterke SEA accountstructuur

Eind 2022 benaderde Letseldirect ons met de vraag hoe ze meer leads kunnen genereren met Google Ads.

Wie is Letseldirect?

Letseldirect is een team van ervaren letselschade advocaten en juristen, verspreid over heel Zuid-Nederland, die klaar staan om te helpen bij het verkrijgen van een schadevergoeding bij letselschade. Zij nemen het hele proces uit handen, van begin tot eind. Het is een proces dat ongemakkelijk kan aanvoelen, maar voor hen heel bekend terrein is.

Onze aanpak

In eerste instantie hebben we een blik geworpen op de accountstructuur en zagen hierin al de nodige verbeterpunten. De accountstructuur vormt immers de basis voor een succesvol SEA account. We hebben de campagnes beter gestructureerd en zoekwoorden geclusterd op basis van de landingspagina waarop ze betrekking hebben. Zo kunnen we de campagnes veel beter sturen en optimaliseren.

Tevens zijn alle conversieacties (contactformulier, WhatsApp etc.) ingericht via Google Tag Manager waardoor deze doorgemeten worden in Google Ads. Dankzij de campagnestructuur en het conversieframework noteerden we al een uptake in performance.

Echter toen waren we er nog niet aangezien alle campagnes nog draaiden op handmatige CPC. Om het bidmanagement veel efficiënter en effectiever te maken, zijn we naar smartbidding overgestapt. Dit zorgde pas écht voor de versnelling in volumegroei én in veel lagere cost-per-leads. We hebben smartbidding geoptimaliseerd en hebben nog een belangrijke conversieactie toegevoegd in de vorm van QooQie calltracking waarmee daadwerkelijk gemeten kan worden hoe vaak Letseldirect gebeld is naar aanleiding van Google Ads klikken.

Het resultaat

In het Google Ads account van Letseldirect hebben we in Q3 en Q4 mooie resultaten neergezet ten opzichte van Q1 en Q2 van 2023:

  • 87% stijging van het aantal conversies
  • 56% daling van kosten per conversie
  • 59% stijging van conversiepercentage

Wil je ook weten of je Google Ads-account wel optimaal is ingericht? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Duurzame marketing

De accountstructuur zorgt ervoor dat er een goede basis staat die altijd zorgt voor een goede performance. We blijven de campagnes monitoren, optimaliseren en helpen Letseldirect om verder te groeien.

 

87

conversies stijging

56

daling kosten per conversie

“Het is belangrijk om een duidelijke en overzichtelijk account- en campagnestructuur te hebben in het Google Ads account. Ook bij Letseldirect zagen we dat dit niet het geval was. Door dit te verbeteren, conversietracking na te lopen en de biedstrategie aan te passen hebben we al mooie resultaten neergezet. We blijven continu de campagnes monitoren en optimaliseren.”

Sanne JanssenOnline Marketeer

Ontdek onze resultaatgedreven aanpak

Voor organisaties die online winst willen maken.

Pure Minds samen naar resultaat