fbpx Skip to main content

Data & Analytics

Meer weten?

Wil jij weten hoe (potentiële) klanten jou vinden en welke stappen ze doorlopen voordat ze jouw product of dienst aanschaffen? Dan is inzicht in data en het analyseren ervan enorm belangrijk. Door diverse software te installeren maak je de (online) klantreis inzichtelijk. De inzichten die je hierbij opdoet kun je gebruiken om nieuwe en potentiële klanten sneller en beter door de funnel te leiden. Daarnaast helpt het je bij het effectief inzetten van jouw marketingbudget.

Data & Analytics in het kort

Tools zoals Google Analytics maken het gedrag van websitebezoekers inzichtelijk. Ze vertellen je via welk kanaal mensen jouw website gevonden hebben, welke pagina’s ze bezoeken, hoe lang ze op jouw website blijven, welke doelen mensen voltooien en, misschien wel het belangrijkste, of campagnes en andere inspanningen renderen.

Naast het gedrag krijg je ook inzicht in de bezoekers, zoals waar ze vandaan komen, welke taal ze spreken, hoe oud ze zijn, waarin ze geïnteresseerd zijn en meer. Met die informatie kun je nauwkeurig bepalen welke onderwerpen jouw doelgroep interessant vindt en op welke doelgroepen jij je moet focussen bij toekomstige marketinginspanningen. Die informatie is enorm waardevol. Immers: door je op de goede doelgroep te focussen met de juiste content, bind jij deze potentiële klantengroep aan jouw merk en overtuig je ze om jouw producten of diensten aan te schaffen.

Maak kennis met onze Data & Analytics aanpak

Zonder inzichten uit data kun je geen weloverwogen keuzes maken. Alle (online) marketinginspanningen dienen daarom gegrond te zijn in data. Voordat deze verzameld kan worden zullen er diverse tools geïnstalleerd moeten worden. Hierbij gaan wij als volgt te werk:

  • We installeren Google Analytics, Tag Manager en Google Data Studio
  • Vervolgens meten we de belangrijkste doelen
  • We analyseren het gedrag van websitebezoekers
  • Maandelijks koppelen we de resultaten en learnings terug in real time rapportages

Op deze manier gaan wij voor totale ontzorging. We gaan samen in gesprek, bepalen jouw doelstellingen en vertalen dit naar online doelstellingen. We analyseren het gedrag van websitebezoekers en trekken hier lessen uit. In de rapportages koppelen we terug wat er is gebeurd. Op deze manier krijg jij inzicht in of campagnes renderen, wat gebruikers doen en of de doelstellingen behaald worden. Allemaal inzichten die niet beschikbaar zouden zijn zonder een degelijke data analyse.

Kortom: Duidelijke inzichten in data bieden je de mogelijkheid om de klantreis beter in kaart te brengen, de klant beter te helpen en je omzet te maximaliseren.

Data & Analytics in de marketingfunnel

Onze data-specialisten ontzorgen je volledig op het gebied van het verzamelen en analyseren van data. Wij zien het grote plaatje en weten exact wat te doen. We denken met je mee en gaan regelmatig met je in gesprek om nieuwe kansen te ontdekken.

Wij zorgen voor maximale zichtbaarheid door jouw boodschap over meerdere kanalen te verspreiden volgens een slimme online strategie. Zo blijf je top of mind bij je doelgroep en krijg je trouwe klanten. Om dit overzichtelijk te maken gebruiken wij het See-Think-Do-Care model van Google.

Alle inspanningen die wij uitvoeren, al het verkeer op je website en al het gedrag van je klanten in de klantreis zorgen voor data. Ongeacht in welke fase in de funnel dit is, we maken alles meetbaar. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat we jouw marketingbudget zo effectief en efficiënt mogelijk wordt ingezet.

Hoe we jouw online strategie vormgeven? Dat hangt helemaal af van je doelstelling en aan de klantreis die jouw doelgroep aflegt. Daarom is geen enkele strategie hetzelfde. Benieuwd hoe wij een online strategie creëren? Lees hier verder of neem direct contact met ons op!

Alle onderdelen van Data & Analytics

Google Analytics helpt ons om alle inzichten van je website en kanalen te verzamelen en overzichtelijk te weergeven in verschillende rapporten

Google Data Studio is een rapportagetool waarmee we alle producten van Google met elkaar verbinden om real-time rapportages op maat te maken

Met Google Tag Manager gaan we nog verder in het verzamelen van data. We meten vrijwel alle gebeurtenissen op je website die vragen om een aangepast stukje code

Meer weten?

Ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Stuur een mail naar info@pureminds.nl of bel naar +31 45 369 0530

Neem contact met ons op
Pure Minds samen naar resultaat