fbpx Skip to main content

Duurzaam groeien dankzij de inzet van data

Data & Analytics

Wil jij weten hoe (potentiële) klanten jou vinden en welke stappen ze doorlopen voordat ze jouw product of dienst aanschaffen? Dan is inzicht in data en het analyseren ervan enorm belangrijk. De inzichten die je hierbij opdoet kun je gebruiken om nieuwe en potentiële klanten sneller en beter door de funnel te leiden. Daarnaast helpt het je bij het effectief inzetten van jouw marketingbudget.

Tools zoals Google Analytics maken het gedrag van websitebezoekers inzichtelijk. Ze vertellen je via welk kanaal mensen jouw website gevonden hebben, welke pagina’s ze bezoeken, hoe lang ze op jouw website blijven en misschien wel het belangrijkste: of campagnes en andere inspanningen renderen.

Met de informatie die je over je bezoekers verzamelt kun je nauwkeurig bepalen welke onderwerpen jouw doelgroep interessant vindt en welke doelgroepen jouw focus verdienen. Die informatie is enorm waardevol. Immers: door je op de goede doelgroep te focussen met de juiste content, bind jij deze potentiële klantengroep aan jouw merk en overtuig je ze om jouw producten of diensten aan te schaffen.

Neem contact met ons op

Waarom aan de slag gaan met Data & Analytics?

 • Onderbouwde keuzes maken
 • De beste aansluiting op je doelgroep
 • Betere campagneprestaties
 • Meer omzet en leads
 • Hogere ROI

Optimale resultaten dankzij de inzet van data

Zonder inzichten uit data kun je geen weloverwogen keuzes maken. Alle (online) marketinginspanningen dienen daarom gegrond te zijn in data. Voordat deze verzameld kan worden zullen er diverse tools geïnstalleerd moeten worden. Hierbij gaan wij als volgt te werk:

 • We installeren Google Analytics, Tag Manager en Google Data Studio
 • Vervolgens meten we de belangrijkste doelen
 • We analyseren het gedrag van websitebezoekers
 • Maandelijks koppelen we de resultaten en learnings terug in real time rapportages

Op deze manier gaan wij voor totale ontzorging. We gaan samen in gesprek, bepalen jouw doelstellingen en vertalen dit naar online doelstellingen. We analyseren het gedrag van websitebezoekers en trekken hier lessen uit. In de rapportages koppelen we terug wat er is gebeurd. Op deze manier krijg jij inzicht in of campagnes renderen, wat gebruikers doen en of de doelstellingen behaald worden. Allemaal inzichten die niet beschikbaar zouden zijn zonder een degelijke data analyse.

Kortom: Duidelijke inzichten in data bieden je de mogelijkheid om de klantreis beter in kaart te brengen, de klant beter te helpen en je omzet te maximaliseren.

Google Analytics helpt ons om alle inzichten van je website en kanalen te verzamelen en overzichtelijk te weergeven in verschillende rapporten

Google Looker Studio (voorheen Data Studio) is een rapportagetool waarmee we alle producten van Google met elkaar verbinden om real-time rapportages op maat te maken

Met Google Tag Manager gaan we nog verder in het verzamelen van data. We meten vrijwel alle gebeurtenissen op je website die vragen om een aangepast stukje code

Onze Data & Analytics specialisten

Data is onmisbaar voor iedereen die succes wil boeken met online marketing. Ben je op zoek naar een professionele partij die op basis van jouw data aan de slag gaat met pakkende campagnes? Neem dan contact op met een van onze data specialisten. Samen gaan we voor het beste resultaat.

Maak kennis met ons team
Pure Minds samen naar resultaat

Meer weten?

Ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Stuur een mail naar info@pureminds.nl of bel naar +31 45 369 0530

Neem contact met ons op

Waarom Pure Minds?

 • 10+ jaar online marketing ervaring
 • We streven naar online groei met grip op jouw kosten
 • Voor elk budget een bewezen SEO strategie
 • We voelen ons onderdeel van jouw organisatie
 • Periodieke rapportages met inzicht in jouw prestaties
 • Datadriven beslissingen op alle niveaus