fbpx Skip to main content

Search Engine Advertising (SEA)

Meer weten?

Wil jij binnen no time veel naamsbekendheid, websitebezoekers en sales genereren? Dat kan op veel manieren, maar één van de snelste manieren is het inzetten van zoekmachine advertenties (SEA). Je toont overtuigende advertenties aan mensen die op dat moment op zoek zijn naar jouw product of dienst. Je hebt hierbij de volledige controle over je budget. Je bepaalt namelijk per campagne hoeveel je wilt uitgeven. Bovendien betaal je pas wanneer je een resultaat hebt bereikt: een klik, een bepaald aantal weergaven of een conversie. Kortom: snel resultaat en een zeer efficiënte manier om je budget te besteden.

Zoekmachine adverteren (SEA) in het kort

Zoekmachines willen waarde bieden voor hun gebruikers, ook als het om advertenties gaat. Een advertentie die jou met de juiste boodschap en met de goede timing bereikt ervaar je immers beter dan een irrelevante, vervelende advertentie. Dat is niet alleen weggegooid geld, maar ook slecht voor het imago van zowel de zoekmachines als jouw bedrijf. Daarom worden goed aansluitende, relevante en kwalitatieve advertenties beloond met een gunstige prijs.

Onze gecertificeerde experts zijn dagelijks bezig met het opzetten, monitoren en bijsturen van zoekmachine advertenties via Google en Bing. Zo halen wij een maximaal resultaat uit het budget dat onze klanten beschikbaar stellen. Er zijn verschillende soorten zoekmachine advertenties. Onze expertise: zoekadvertenties, display advertenties, Youtube advertenties en shopping advertenties.

Maak kennis met onze SEA aanpak

Opzetten en laten draaien? Zo werkt het bij ons niet. Iedere euro moet rendement opbrengen. Daarom begint onze aanpak met een gedegen onderzoek.

  • Allereerst gaan we samen in gesprek. Hier komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
    • Welke producten/ diensten zijn voor jou het belangrijkst?
    • Welke online marketing doelstelling kunnen we samen formuleren
  • Deze informatie vormt de basis van een grondig zoekwoordonderzoek. Vaak spotten we hier nog kansen, door bijvoorbeeld vergelijkingen te maken met de concurrentie of door potentiële interessante zoekwoorden te achterhalen
  • Samen stellen we duidelijke KPI’s op, zoals het rendement op advertentiebudget (ROAS), aantal conversies of zichtbaarheid
  • We bekijken, met het budget in gedachten, welke campagnes we gaan opzetten

Vervolgens gaan we aan de slag met de campagnes. Na de opzet blijven we testen wat wel en niet werkt om steeds meer rendement te halen. Met dat rendement kunnen we uitbreiden, door bijvoorbeeld op te schalen bij goedlopende campagnes of nieuwe campagnes te maken voor andere zoektermen, producten en diensten.

SEA in de marketingfunnel

Onze SEA-specialisten ontzorgen je volledig op het gebied van SEA. Wij zien het grote plaatje en weten exact wat te doen. We denken met je mee en gaan regelmatig met je in gesprek om nieuwe kansen te ontdekken.

Wij zorgen voor maximale zichtbaarheid door jouw boodschap over meerdere kanalen te verspreiden volgens een slimme online strategie. Zo blijf je on top of mind bij je doelgroep en krijg je trouwe klanten. Om dit overzichtelijk te maken gebruiken wij het See-Think-Do-Care model van Google. De inzet van advertenties kan op verschillende manieren een rol vervullen in de customer journey van je klanten. Met advertenties zorg je dat je zichtbaar bent op het moment dat iemand naar jouw product of dienst zoekt. Zoekadvertenties worden daarom vooral ingezet in de Do-fase maar kunnen ook in andere fases gebruikt worden.

Hoe we jouw online strategie vormgeven? Dat hangt helemaal af van je doelstelling en aan de klantreis die jouw doelgroep aflegt. Daarom is geen enkele strategie hetzelfde. Benieuwd hoe wij een online strategie creëren? Lees hier verder of neem direct contact met ons op!

De onderdelen van SEA

Wil je mensen bereiken op het moment dat ze op zoek zijn naar jouw product of dienst? Dat kan met zoekadvertenties in Google en Bing

Met oogstrelende banners brengen wij boodschap onder de aandacht. Display Advertising is praktisch onmisbaar in je marketingmix

Meer naamsbekendheid, leads en omzet met Youtube advertenties? Youtube heeft meer voor je in petto dan je denkt…

Met Google Shopping tonen wij jouw producten in de zoekresultaten naar aanleiding van een gerichte zoekopdracht in Google

Ben je benieuwd of jij alles uit je campagnes haalt? Ontvang dan nu gratis onze SEA Audit en haal alles uit je budget

Meer weten?

Ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Stuur een mail naar info@pureminds.nl of bel naar +31 45 369 0530

Neem contact met ons op
Pure Minds samen naar resultaat