fbpx Skip to main content

SEO Migratieplan

Meer weten?

Een goed migratieplan is essentieel voor een correcte SEO-migratie. Bekijk het zo: je verhuist niet zonder na te denken over wat je mee wilt nemen en hoe je het in je nieuwe huis krijgt. Precies zo gaat het ook bij een verhuizen van een domein: je wilt dat je SEO-waarde ook mee verhuizen, zodat je websiteverkeer constant blijft na de migratie.

Waarom is een goed SEO migratieplan noodzakelijk?

Kort gezegd? Het is zonde om je harde werk van de afgelopen jaren ongedaan te maken. Je al veel tijd, geld en moeite geïnvesteerd in linkbuilding, het schrijven van teksten en technische optimalisaties. We hebben al te vaak gezien dat er bij het bouwen van een nieuwe site geen rekening werd gehouden met SEO, met verlies van vrijwel alle traffic als gevolg. Al je eerdere werk is dan eigenlijk voor niks geweest. Een migratie hoeft geen verlies van rankings te betekenen, mits deze goed is voorbereid.

Onze aanpak voor een SEO Migratieplan

We stellen een stappenplan op. Hierin komen alle zaken voor die geregeld moeten worden om de migratie vlekkeloos te laten verlopen. Een aantal van deze stappen zijn:

  • SSL certificaat aanvragen of overzetten.
  • URL structuur: blijft deze hetzelfde of verandert deze?
  • 301-redirects: welke oude URL’s moeten worden doorverwezen naar nieuwe URL’s?
  • XML-sitemap: welke pagina’s moeten worden opgenomen in de sitemap?
  • Canonical-Tags: welke pagina’s worden voorzien van unieke content en moeten dus gaan ranken?

Een developer kan rekening houden met bovenstaande stappen en de migratie dus goed laten verlopen. Er wordt namelijk nog wel eens vergeten dat een developer geen online marketeer is, en een online marketeer geen developer. Wanneer ze tijdig kunnen samenwerken wordt het verliezen van SEO waarde voorkomen.

Na de migratie

Een goed plan is natuurlijk belangrijk, maar checken of het plan succesvol is uitgevoerd, is minstens zo belangrijk. We letten hierbij vooral op de redirects, 404 meldingen en de juiste indexatie van de sitemap. Zo weet je zeker dat je geen SEO-waarde of rankings verloren bent tijdens de migratie.

Een SEO migratieplan in de marketingfunnel

Onze SEO-specialisten ontzorgen je volledig op het gebied van SEO. Wij zien het grote plaatje en weten exact wat te doen. We denken met je mee en gaan regelmatig met je in gesprek om nieuwe kansen te ontdekken.

Wij zorgen voor maximale zichtbaarheid door jouw boodschap over meerdere kanalen te verspreiden volgens een slimme online strategie. Zo blijf je on top of mind bij je doelgroep en krijg je trouwe klanten. Om dit overzichtelijk te maken gebruiken wij het See-Think-Do-Care model van Google. Een migratieplan is niet toegewezen aan een specifieke fase in de marketinfunnel. Dit wil echter niet zeggen dat het niet belangrijk is. In tegendeel; wanneer je naar een nieuwe website gaat verhuizen is een SEO migratieplan noodzakelijk!

Hoe we jouw online strategie vormgeven? Dat hangt helemaal af van je doelstelling en aan de klantreis die jouw doelgroep aflegt. Daarom is geen enkele strategie hetzelfde. Benieuwd hoe wij een online strategie creëren? Neem direct contact met ons op!

De onderdelen van SEO

De autoriteit van je website wordt door middel van linkbuilding versterkt. Dit is een cruciaal onderdeel om hogere posities in zoekmachines te bemachtigen.

De technische aspecten van je website spelen een belangrijke rol in de vindbaarheid van je website. Wij zorgen dat alles goed staat.

Niet alleen schrijven wij unieke teksten waarmee de pagina’s op je website beter vindbaar worden. Ook overtuigen wij websitebezoekers om klant te worden.

Zoekmachine optimalisatie gericht op jouw regio of plaats. Met lokale SEO zorg je dat de buurt jou vindt.

De basis van een gedegen SEO strategie begint bij een zoekwoordonderzoek. Wij definiëren relevante zoektermen waar je website gevonden op gaat worden.

Meer weten?

Ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Stuur een mail naar info@pureminds.nl of bel naar +31 45 369 0530

Neem contact met ons op
Pure Minds samen naar resultaat