fbpx Skip to main content

Social media content

Meer weten?

Je onderneming op social media onderscheiden? Dat vraagt om een sterke contentstrategie. Je wilt namelijk niet de boot missen en volgers mislopen. Met goede content trek je de aandacht, houd je die aandacht vast en ga je de interactie met (potentiële) volgers aan. Een sterke strategie resulteert dan ook niet alleen in meer bekendheid, volgers of engagement. Met de juiste strategie worden klanten en medewerkers ambassadeurs van je bedrijf.

Social content; niet zomaar content

Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat en Pinterest zijn social media kanalen waarop jij uitstekend je bedrijfsverhaal kunt vertellen. De producten en/of diensten jij verkoopt zijn in de meeste gevallen bijzaak; betrokken klanten en volgers ontstaan juist wanneer jij vertelt waarom je doet wat je doet.

Dit verhaal heb je vast en zeker. Wij vertalen deze boodschap naar overtuigende social media content die we kunnen inzetten via diverse kanalen. Dat doen we aan de hand van een sterke contentstrategie.

Een succesvolle social media aanpak

Een goede contentstrategie begint en eindigt bij je doelgroep. Hoe beter we begrijpen hoe je kerndoelgroep in elkaar zit, hoe makkelijker we hier content voor maken. Je resultaat uit social is immer afhankelijk van hoe de content ontvangen wordt. Daarom maken we eerst een analyse van de doelgroep. Daarbij bekijken we ook wie je huidige volgers zijn en wat we kunnen leren van de eerdere content die is gepost.

Wij creëren aan de hand van deze contentstrategie aantrekkelijke en engaging content. Deze verwerken we in een contentplanning via een tool zoals Hootsuite of Later, zodat jij precies weet wat er wanneer wordt gepost. Jouw input is bij het maken van de contentplanning is heel gewenst. Zo kunnen we goed inspelen op acties, evenementen en andere belangrijke momenten van jouw bedrijf.

De creatie van je content

Onze hersenen zijn visueel ingesteld. Visueel aantrekkelijke posts zorgen voor de helft van je succes. Wij maken hoogwaardige visuele content, zowel beeld als video. Toegang tot je beeldbank is hierbij wel handig. Hoe meer beeldmateriaal je ons kunt verstrekken, hoe meer mooie content wij kunnen maken.

In onze maandelijkse rapportages en tijdens ons gezamenlijke social media overleg koppelen we terug hoe je posts hebben gepresteerd en in hoeverre we de doelen hebben behaald. Met onze learnings gaan we natuurlijk verder om nog betere content te maken.

Social media content in de marketingfunnel

Onze social media specialisten ontzorgen je volledig op het gebied van social media content. Wij zien het grote plaatje en weten exact wat te doen. We denken met je mee en gaan regelmatig met je in gesprek om nieuwe kansen te ontdekken.

Wij zorgen voor maximale zichtbaarheid door jouw boodschap over meerdere kanalen te verspreiden volgens een slimme online strategie. Zo blijf je on top of mind bij je doelgroep en krijg je trouwe klanten. Om dit overzichtelijk te maken gebruiken wij het See-Think-Do-Care model van Google. De inzet van social media content kan op verschillende manieren een rol vervullen in de customer journey van je klanten. Social content kan waardevol zijn in de See-fase maar ook om in de Think- en Do fase te verwijzen naar je website. In de Care fase blijven we je fans ‘voeden’ met ludieke content. Als ambassadeurs zorgen zij weer voor nieuwe volgers. Zo gaat social media rendement voor je opleveren.

Hoe we jouw online strategie vormgeven? Dat hangt helemaal af van je doelstelling en aan de klantreis die jouw doelgroep aflegt. Daarom is geen enkele strategie hetzelfde. Benieuwd hoe wij een online strategie creëren? Lees hier verder of neem direct contact met ons op!

De onderdelen van Social content & Advertising

Nergens zijn de targetingmogelijkheden zo uitgebreid als bij Facebook en Instagram Advertenties. Wij maken en beheren jouw advertenties volgens een gegronde strategie.

Een social media kanaal of een zoekmachine? Pinterest is een beetje van beide… Wij inspireren je volgers en verleiden ze tot een aankoop.

Met LinkedIn advertenties kun je heel specifiek mensen op de B2B markt bereiken. Met de juiste strategie kan LinkedIn veel voor jouw bedrijf betekenen.

Meer weten?

Ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Stuur een mail naar info@pureminds.nl of bel naar +31 45 369 0530

Neem contact met ons op
Pure Minds samen naar resultaat