fbpx Skip to main content

Shopping advertenties

Meer weten?

Verkoop je online producten en wil je meer sales genereren? Dan is Google Shopping het kanaal om in te zetten. Met Google Shopping zet jij jouw producten in de kijker bij de doelgroep en kom je als retailer in contact met kopers. Het is laagdrempelig en een ideale manier om meer bezoekers en omzet op jouw webshop te realiseren.

Google Shopping in een notendop

Google Shopping is de manier om jouw producten via de zoekmachine bekend te maken bij het publiek. Je vertoont namelijk direct de afbeelding, de prijs van je product en de naam van je winkel. Google Shopping is een apart marketingprogramma binnen Google Ads en binnen de zoekresultaten.
Via een productfeed geef je aan Google jouw productenbestand. Die feed is dynamisch. Dat betekent dat deze automatisch wordt aangepast aan jouw prijzen, voorraad en productaanbod. Dit wordt geregeld via Google Merchant Center. Hier stel je de feed in samen met andere instellingen zoals verzendopties en verzendkosten. Daarna ga je verder om via de Google Ads omgeving jouw Google Shopping campagnes in te stellen.

Onze succesvolle Google Shopping aanpak

Het succes van je Google Shopping campagne is sterk afhankelijk van je productfeed die gemaakt wordt. Wij bieden daarbij ondersteuning, zodat de juiste informatie aan Google wordt aangeleverd.
Ons marketing hart gaat sneller kloppen als we resultaten neerzetten. Daarop leggen we dan ook altijd de focus binnen jullie Google Shopping campagnes. Afhankelijk van jouw doelstellingen bekijken wij hoe we het meest optimale resultaat eruit kunnen halen en denken we mee hoe jouw bedrijf online verder kan groeien.

Wij zijn Google Partner en al onze specialisten zijn Google Ads Certified. Dat betekent dat wij altijd over de juiste kennis beschikken om jouw campagnes te laten renderen.

Klopt het dat Google Shopping gratis is?

Ja, je kunt laagdrempelig starten met gratis bereik. Dan verschijn je alleen wanneer de consument binnen Google op het “shopping” tabje klikt.

Wil je ook gevonden worden op de algemene zoekresultatenpagina van Google dan zul je Google Shopping advertenties in moeten zetten.

Google shopping in de marketingfunnel

Onze SEA-specialisten ontzorgen je volledig op het gebied van SEA. Wij zien het grote plaatje en weten exact wat te doen. We denken met je mee en gaan regelmatig met je in gesprek om nieuwe kansen te ontdekken.

Wij zorgen voor maximale zichtbaarheid door jouw boodschap over meerdere kanalen te verspreiden volgens een slimme online strategie. Zo blijf je on top of mind bij je doelgroep en krijg je trouwe klanten. Om dit overzichtelijk te maken gebruiken wij het See-Think-Do-Care model van Google. Met Google Shopping bereik je de consument in diverse fases van het aankoopproces. Een oriënterende consument in de Think-fase kun je snel bereiken, maar je bereikt ook de zoekende koper die al in een koopfase zit. Google Shopping functioneert als een prijsvergelijker. Meerdere websites hun producten gekoppeld aan Google waardoor de consument snel kan vergelijken. Wil je als webshop meer omzet genereren en rendement maken? Dan zijn consumenten in de DO-fase het belangrijkst om te bereiken. Afhankelijk van jouw strategie helpen onze Google Shopping specialisten je met de juiste aanpak.

Hoe we jouw online strategie vormgeven? Dat hangt helemaal af van je doelstelling en aan de klantreis die jouw doelgroep aflegt. Daarom is geen enkele strategie hetzelfde. Benieuwd hoe wij een online strategie creëren? Neem direct contact met ons op!

De onderdelen van SEA

Met oogstrelende banners brengen wij boodschap onder de aandacht. Display Advertising is praktisch onmisbaar in je marketingmix.

Meer naamsbekendheid, leads en omzet met Youtube advertenties? Youtube heeft meer voor je in petto dan je denkt…

Ben je benieuwd of jij alles uit je campagnes haalt? Ontvang dan nu gratis onze SEA Audit en haal alles uit je budget.

Wil je mensen bereiken op het moment dat ze op zoek zijn naar jouw product of dienst? Dat kan met zoekadvertenties in Google en Bing.

Meer weten?

Ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Stuur een mail naar info@pureminds.nl of bel naar +31 45 369 0530

Neem contact met ons op
Pure Minds samen naar resultaat