fbpx Skip to main content

Facebook & Instagram advertising

Meer weten?

Op geen enkel ander kanaal zijn de mogelijkheden om jouw bedrijf meer exposure te geven zo flexibel. Met Facebook & Instagram Advertising bereiken we jouw doelgroep heel gericht. Dat kan op basis van demografische kenmerken, interessecategorieën en specifieke gebeurtenissen op de website. Met slimme targeting kun je oneindig veel. Bovendien kun je een onvergetelijke indruk maken met de inzet van krachtige visuele content.

Adverteren op social media

Simpelweg een advertentie pushen? Dat werkt volgens ons niet. Als je genoeg budget op je advertentie zet gaat het namelijk toch wel op. Maar heb je je doelgroep daar dan mee geholpen? Een irrelevante advertentie gaat ten koste van je imago en is bovendien duurder dan een advertentie die goed wordt ontvangen door de doelgroep. Facebook meet de relevantie van je advertentie aan de hand van allerlei metrieken. Scoor je hier goed op, dan wordt je beloond met een lagere klikprijs. Maar scoor je slecht, dan betaal je de hoofdprijs en de doelgroep zal hoogstwaarschijnlijk niet overgaan tot de conversie die jij in gedachten hebt.

Onze aanpak voor adverteren op Facebook en Instagram

Een goede advertentiestrategie is volgens ons gebaseerd op goede kennis van de doelgroep. Zo benutten we alle targeting mogelijkheden en kunnen we relevante advertenties maken. Daarom maken we eerst een analyse van de doelgroep.
Wij beheren jouw Facebook en Instagram campagnes, zorgen voor de structurele aanpassingen om de doelgroep zo goed mogelijk te bereiken en sturen aan op maximaal rendement.

Opzet Facebook Business Account

Zowel Facebook als Instagram advertenties beheer je vanuit het Facebook Business Account. Voor een snelle start zorgen we dat alle toegangen goed zijn geregeld. Heb je nog geen Facebook Business Account? Dan maken we deze samen aan.

Implementeren Facebook Pixel

Met de Facebook Pixel benut je alle uitgebreide targeting mogelijkheden, zoals:

 • Alle websitebezoekers van de afgelopen 90 dagen een advertentie tonen.
 • Winkelmandje verlaters een advertentie tonen om ze te verleiden hun aankoop af te maken.
 • Websitebezoekers die een bepaalde webpagina hebben bekeken een advertentie laten zien die hierop aansluit.
 • Dynamische productadvertenties laten zien aan mensen die bepaalde producten op je webshop hebben bekeken.

Aan de slag met je campagnes!

Met een duidelijke strategie en de volledige opzet van je bedrijfsaccount gaan wij aan de slag met je campagnes. Een boodschap wordt pas echt helder met de juiste visuele content. Je kunt ervoor kiezen om zelf visuele content aan te leveren of je laat ons het hele proces verzorgen. Wij kunnen overtuigende video’s en mooie banners maken.

Monitoring
Door te experimenteren met doelgroepen en A/B tests te doen met verschillende versies van tekst en beeld weten we steeds beter waar jouw doelgroep op zit te wachten. Met de winnende combinaties maken we nieuwe advertenties die nóg beter renderen dan de oude.

Rapporteren
Maandelijks rapporteren we onze conclusies en bevindingen. Door alles meetbaar te maken kunnen we ook zien wat gebruikers op je website doen nadat ze op de advertentie hebben geklikt. Want bezoekers naar een website brengen is één ding, maar ze moeten natuurlijk ook converteren.

Social media advertenties in de marketingfunnel

Onze social media specialisten ontzorgen je volledig op het gebied van social media advertising. We denken met je mee en gaan regelmatig met je in gesprek om nieuwe kansen te ontdekken. Wij zorgen voor maximale zichtbaarheid door jouw boodschap over meerdere kanalen te verspreiden volgens een slimme online strategie. Zo blijf je on top of mind bij je doelgroep en krijg je trouwe klanten. Om dit overzichtelijk te maken gebruiken wij het See-Think-Do-Care model van Google.

Je kunt Facebook & Instagram Advertising inzetten voor al je doelstellingen, zoals:

 • Branding / naamsbekendheid- See-fase
 • Verkeer naar je website – Think-fase en Do-fase
 • Productintroducties – See-fase
 • Directe verkopen van producten – Do-fase
 • Het verzamelen van e-mailadressen – See-fase en Think-fase
 • Loyalty acties (gericht op bestaande klanten) – Care-fase
 • Meer volgers genereren – Care-fase
 • Promoten van apps – See-fase en Care-fase

Hoe we jouw online strategie vormgeven? Dat hangt helemaal af van je doelstelling en aan de klantreis die jouw doelgroep aflegt. Daarom is geen enkele strategie hetzelfde. Benieuwd hoe wij een online strategie creëren? Lees hier verder of neem direct contact met ons op!

De onderdelen van Social content & Advertising

Nergens zijn de targetingmogelijkheden zo uitgebreid als bij Facebook en Instagram Advertenties. Wij maken en beheren jouw advertenties volgens een gegronde strategie.

Maak ambassadeurs van je volgers en medewerkers met een krachtige social media strategie. Wij maken overtuigende, visueel aantrekkelijke content.

Met LinkedIn advertenties kun je heel specifiek mensen op de B2B markt bereiken. Met de juiste strategie kan LinkedIn veel voor jouw bedrijf betekenen.

Meer weten?

Ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Stuur een mail naar info@pureminds.nl of bel naar +31 45 369 0530

Neem contact met ons op
Pure Minds samen naar resultaat