fbpx Skip to main content

Vacature SEO Expert

In de rol van SEO expert draag je de verantwoordelijkheid voor het creëren van geavanceerde SEO-plannen voor onze cliënten. Je samenwerking met ons team van marketingprofessionals is cruciaal om beslissingen te baseren op data en vooruitstrevende SEO-tactieken te realiseren. Iets voor jou? Lees dan snel verder!

Je functie bestaat uit het creëren en onderhouden van diverse online marketing projecten. Als Kennisexpert op het gebied van SEO ben jij de sparring- en businesspartner voor klanten en je team.

Als SEO Expert:

 • Creëer en onderhoudt je diverse marketing projecten. Je beheert je eigen klantportfolio en voor andere klanten werk je samen in een team van experts. 
 • Voor SEO ben je de kennisexpert, sparring- en businesspartner voor de klanten en je team; 
 • Je levert een bijdrage aan het voorbereiden van presentaties en voorstellen voor toekomstige klanten.
 • Je speelt een actieve rol in verkoopprocessen en zet de doelen van de klant om in effectieve SEO-strategieën. 
 • In overleg met klanten en onze andere experts geef je als specialist advies over de uit te voeren marketing strategie. Je biedt bijvoorbeeld advies over hoe content, techniek, UX, en autoriteit geoptimaliseerd kunnen worden.
 • Verstuur je regelmatig gedetailleerde klantenrapporten, gebaseerd op onze dashboards. Je analyseert de data en komt met inzichten, verbeterpunten en suggesties voor uitbreiding van de samenwerking.
 • Ben je de go-to persoon voor al het nieuwste in SEO. Innovatie is jouw tweede naam. Je laat  de kennis binnen het team groeien. Je stimuleert en bevordert kennisdeling en ‘best practices’ om persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en het kennis- en competentieniveau binnen het team verder te verhogen, bovendien experimenteer je vaak en veel met de nieuwste tools en oplossingen.. Hele bulletpoint-mond vol, wel belangrijk.
 • Deel je je kennis: We verwachten een actieve deelname om jouw expertise te delen tijdens de Pure Minds Dag, via kennissessies, webinars, whitepapers en blogs.
 • Ben je niet vies van commercieel denken. Je bent in staat om kansen te signaleren en de behoefte van de klant om te zetten in kansen en mogelijkheden met de dienstverlening van Pure Minds (up- en crosselling). 

Wat zoeken wij? Iemand die:

 • Al expert is op SEO gebied, maar toch wilt blijven groeien en ontwikkelen. 
 • Weet wat online werkt: Als T-shaped professional heb je ook voldoende kennis over de andere marketing expertises (of je bent bereid hierin te groeien). 
 • Minstens 5 jaar ervaring heeft in (online) marketing en niet bang is om dit te laten zien. Jij kunt en wilt elke dag de klant verwonderen.
 • Zo goed is met onze tools (GA4, GTM, GSC, etc) dat zelfs de tools onder de indruk zijn.
 • Communicatief (Nederlands) sterker is dan een espresso op maandagochtend, je hebt goede communicatie en consultancy vaardigheden om een waardige sparringpartner te zijn. Je kunt kritiek geven en ontvangen van collega’s zonder dat er servies sneuvelt.
 • Blij wordt van gestructureerd werken en geniet van een paar deadlines in de agenda.
 • Beschikt over uitstekende technische vaardigheden en ervaring heeft met verschillende SEO tools als Ahrefs, MOZ, Majestic, Screaming Frog, Semrush en nog veel meer.
 • Snapt dat tools hulpmiddelen zijn en het uiteindelijk om je eigen strategie gaat.
 • Al enige ervaring heeft opgedaan in het automatiseren van SEO-processen (dit is een pré).
 • Het gebruik van AI aanmoedigt, maar ook snapt dat AI geen holy grail is. 

Wat bieden wij?

Een plek waar je jezelf kunt zijn. Je kunt rekenen op een baan waar geen dag hetzelfde is. Je werkt in een jong, hecht en enthousiast team met een gezellige werksfeer, waarbij een informele omgangsvorm en het delen van kennis centraal staat. We organiseren regelmatig gezellige teamuitjes. Hier staat een goed, marktconform salaris tegenover.

Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Een open en platte werkcultuur waar je vaker lacht dan fronsend naar je scherm staart.
 • Een goed salaris met secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een team dat net zo enthousiast is over conversiepercentages als over teamuitjes.
 • Een uitstekend salaris, boven de benchmark van de markt.
 • Flexibele werktijden, want wij weten dat inspiratie niet alleen tussen 9 en 5 toeslaat.
 • De mogelijkheid om in je pyjama te werken (op je thuiswerkdag dan, hè).
 • Pensioenopbouw waar je later ‘dank je wel’ tegen je jongere zelf voor zegt.
 • Elke maand een Pure Minds kennis sessie dag – net als een verjaardag, maar dan elke maand.

Solliciteer nu (ja, nu meteen!)

Kun je niet wachten om ons team te versterken met jouw unieke skills? Vul dan het sollicitatieformulier hiernaast in en voeg je CV en motivatiebrief toe als bijlage. We kunnen niet wachten om van je te horen!

Nog vragen? Bel of mail Wouter: 0617544228 / wouter@pureminds.nl

Een referentieonderzoek en een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.


Over Pure Minds

Stel je een plek voor waar marketing oplossingen en creativiteit samenkomen in een harmonieuze team-effort. Dat is Pure Minds. We streven ernaar om ondernemers duurzame economische groei en welvaart te bieden door middel van langdurige samenwerking op het gebied van strategie, branding, marketing, creatie en uitvoering op het allerhoogste niveau. Bij Pure Minds is het net even anders. We zijn niet zomaar een marketingbureau dat op de automatische piloot draait. Nee, wij zijn constant op zoek naar unieke, op maat gemaakte strategieën voor onze klanten. Geen uren-fabriek-oplossingen hier!

Een ondernemer krijgt zijn/haar eigen persoonlijke marketeer toegewezen. Iemand die niet alleen je naam en favoriete koffiesmaak onthoudt, maar ook elk klein detail van je bedrijf. Het is alsof je een eigen inhouse marketeer hebt, maar dan eentje met een directe link naar een wereld vol marketing experts die klaarstaan om in te springen. Samen sterk, samen slim, samen succesvol!

Elke dag zetten wij ons in om samen met onze klanten het meest fantastische resultaat te behalen. Wij duiken in de ziel van je bedrijf en vertalen dit naar een krachtige strategie en uitvoering. We zijn erop gebrand om onze klanten te helpen hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen, daar doen we alles voor.

In ons team werken we samen aan projecten van alle branches, doelgroepen en gebieden. Van kleine lokale bedrijven tot de grootste multinationals, onze marketingmagie kent geen grenzen.

En nu, om onze ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren, zoeken wij bij Pure Minds naar een nieuw teamlid die klaar is om deze spannende reis met ons aan te gaan. Ben jij die avonturier?

Solliciteren

Hoe ziet jouw (maan)dag eruit?

Pure Minds online marketing Icon

08:30

Koffie! Dat is onze brandstof… Bij het koffiezetapparaat delen we onze weekendverhalen. De week begint met een wekelijkse stand-up waar we elkaar op de hoogte brengen van highlights uit onze projecten en eventueel om advies vragen.

Pure Minds online marketing Icon

09:30

Je loopt checkt een van onze diverse SEO tools om te kijken hoe de SEO resultaten van jouw klanten zich de afgelopen week ontwikkeld hebben. Actiepunten die je tegenkomt zet je op je to-do lijst voor de rest van de dag/week.

Pure Minds online marketing Icon

12:00

De een neemt een boterham mee, de ander staat fanatiek ei te bakken. Na de lunch gaan liefhebbers een wandeling maken met de kantoorhond of tafelvoetballen.

Pure Minds online marketing Icon

13:00

Een klant wilt zijn organische vindbaarheid verbeteren. Jij gaat aan de slag met een SEO audit en stelt op basis van de audit een plan van aanpak op. Door onze tools in te zetten en jouw kennis en ervaring toe te passen bouw je een plan dat ieder onderdeel van SEO aanpakt.

Pure Minds online marketing Icon

15:30

Als SEO expert zorg je ervoor dat de SEO kennis van het team up-to-date blijft. Via artikelen die je tegenkomt verbreed je jouw SEO kennis en bereid je een presentatie voor die je tijdens onze aanstaande teamdag aan het team presenteert. Google updates houd je nauwlettend in de gaten en als afsluiter van de dag test je een nieuwe SEO GPT uit.

Oeps! Het is alweer 17:00 uur… Dat vliegt voorbij!

Iets voor jou?

Ben jij geïnteresseerd en klaar om de volgende stap te zetten in je carrière? Solliciteer dan nu!

Pure Minds samen naar resultaat