fbpx Skip to main content

Vacature Data & Analytics Specialist

Als Data & Analytics Specialist weet jij precies hoe Google Analytics, Google Tag Manager en Google Data Studio werken. Rapportages maken, conversies instellen, GA4 uitproberen bij klanten… Het hoort er allemaal bij. De achterliggende techniek interesseert jou en als je nog niet weet hoe het werkt, dan zie je het als een uitdaging om het zelf uit te zoeken.

Je helpt collega’s en klanten met jouw (technische) kennis binnen het Analytics & Data domein. Je geeft inzichten, maakt meetplannen, bouwt segmenten en spart met developers om alle conversies en codes op de juiste manier in te stellen. Met regelmaat maak je deze instelling zelf, omdat je dat leuk vindt.

Als Data & Analytics specialist weet jij als geen ander hoe belangrijk data is voor ons en onze klanten. Je weet hoe we deze het beste kunnen verzamelen, verwerken en visualiseren. Je komt met bruikbare inzichten die onze klanten verder laten groeien. En dit alles volgens de huidige – en toekomstige privacy wet- en regelgeving.

Je komt terecht in een platte organisatie die zich kenmerkt door een open werkcultuur en directe communicatie. Door jouw sterke vakinhoudelijke kennis en expertise, gecombineerd met ervaring op het gebied van Data & Analytics, komen collega’s je regelmatig om hulp vragen.

Wie zijn wij?

Pure Minds is een online marketing bureau gevestigd in Heerlen. Met een datagedreven aanpak realiseren wij groei bij onze klanten. Wij zijn daarbij een actief onderdeel van de organisatie van onze klant.

“Wanneer onze klanten groeien, groeien wij ook”

Ons team zet zich iedere dag weer in om samen met de klant het optimale resultaat te behalen. Dit doen we door ons in te leven in hun business en dat te vertalen naar een goede strategie en uitvoering. Wij wachten niet op de volgende opdracht, maar zijn gedreven om onze klanten écht te helpen naar de volgende stap voor hun bedrijf. In projectteams werken wij samen aan uitdagende projecten voor de meest uiteenlopende branches.

Dit ben jij

Data zit in je DNA. Je wordt blij van structuren, het verzamelen en visualiseren van de juiste data. Daarnaast weet je hoe je een uitdaging van een klant kunt vertalen naar kansen op Data Analytics gebied. Met jouw strategisch inzicht en expertise kun je echt meedenken, sparren, klankborden waardoor je je opstelt als businesspartner richting onze klanten en het team. Voordat klanten met iets nieuws beginnen willen ze eerst met jou gesproken hebben. Je denkt mee over de doelstellingen en verschillende manieren om die te behalen en te meten!

Je beschikt over een helicopterview, je houdt van gestructureerd werken en bent in staat om deadlines en budgetten actief te bewaken. Je hebt oog voor detail, bent communicatief vaardig en leergierig. Als je niet over bepaalde vakinhoudelijke kennis beschikt, dan zorg je ervoor dat je dit binnen no time onder de knie hebt. Die kennis deel je dan ook weer met het team. Zo zorg je ervoor dat je een waardige gesprekspartner bent voor je klanten en collega’s. Je bent niet bang om feedback te geven en te ontvangen.

Verder beschik je over de volgende kenmerken:

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een data gerelateerde rol
 • Affiniteit met Data Analytics en je wilt weten hoe het tot in detail werkt
 • Ervaring met online marketing data (pré)
 • Je bent een teamplayer die betrokken is bij je klanten en bij je team
 • Heldere, duidelijke communicatie is voor jou belangrijk, geen losse eindjes
 • Je hebt ervaring met het managen van verschillende projecten in uiteenlopende branches
 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau

Hoe ziet jouw (maan)dag eruit?

Pure Minds online marketing Icon

08:30

Koffie! Dat is onze brandstof… Bij het koffiezetapparaat delen we onze weekendverhalen. De dag begint met een wekelijkse stand-up waar we elkaar op de hoogte brengen van highlights uit onze projecten en eventueel om advies vragen.

Pure Minds online marketing Icon

09:30

Je loopt de dashboards door om te zien of alle informatie op de juiste visuele manier wordt weergegeven.

Pure Minds online marketing Icon

12:00

De een neemt een boterham mee, de ander staat fanatiek spek met ei te bakken. En weer een ander gaat zijn lunch halen in de kantine. Na de lunch gaan liefhebbers een wandeling maken met de kantoorhond of tafelvoetballen.

Pure Minds online marketing Icon

13:00

Een klant wilt GA4 naast zijn huidige Analytics gaan opzetten. Jij bedenkt hoe we dit doen, zet de stappen op papier en gaat, eventueel samen met een collega, aan de slag. Daarnaast richt je Google Tag Manager in, zodat de data op de juiste manier verzameld wordt.

Pure Minds online marketing Icon

15:30

De cookieless era komt eraan. Dit betekent dat jij op de hoogte moet zijn van alle veranderingen en dus bereid je een kennissessie voor die je intern presenteert en later ook aan onze klanten. Je zoekt uit wat de veranderingen voor impact gaan hebben en je bedenkt creatieve oplossingen om, privacy proof, alsnog voldoende bruikbare data te gaan verzamelen.

Oeps! Het is alweer 17:00 uur… Dat vliegt voorbij!

Wat bieden wij?

Je kunt rekenen op een baan waar geen dag hetzelfde is. Je werkt in een jong, hecht en enthousiast team met een gezellige werksfeer, waarbij een informele omgangsvorm en het delen van kennis centraal staat. We organiseren regelmatig gezellige teamuitjes.

Daarnaast bieden wij:

 • Een open werkcultuur
 • Een goed salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een uitdagende bonusregeling
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling
 • 25 verlofdagen op basis van een werkweek van 40 uur
 • Flexibele werktijden tussen 07:30 uur en 18:00 uur
 • Mogelijkheid om ook vanuit thuis te kunnen werken
 • Reiskostenvergoeding voor dienstreizen en woon-werkverkeer (tenzij je om de hoek woont)
 • Ruimte voor creativiteit, experimenteren en eigen initiatief
 • Pure Mind Days, waar we kennis delen met elkaar, maar ook kijken waar ruimte is voor verbetering
 • Mogelijkheden om trainingen en cursussen te geven (ook de Tosti Thursday)
 • Een persoonlijk opleidingsbudget, in te zetten naar eigen wens
 • Laptop van de zaak
Solliciteren

Iets voor jou?

Ben jij geïnteresseerd en klaar om de volgende stap te zetten in je carrière? Solliciteer dan nu! Mail je cv en motivatie naar werken@pureminds.nl.

Pure Minds samen naar resultaat