fbpx Skip to main content

Technische SEO

Meer weten?

Met SEO creëer je vindbaarheid in zoekmachines zoals Google en Bing. Zo genereer je meer bezoekers en uiteindelijk meer omzet. Een website zit vol met moderne technologie en het is belangrijk dat jouw websitebezoekers de optimale beleving krijgen. Zoekmachines geven namelijk voorrang aan websites met een goede gebruikerservaring. Daarom zetten wij bij de inzet van technische SEO alles in het werk om jouw website snel, veilig, overzichtelijk en responsive te maken. Dat is overigens niet alleen goed voor je organische rankings; ook je betaalde campagnes renderen beter als de techniek van je website op orde is.

Een Technische SEO analyse

Het fundament van goede SEO ligt in de techniek van je website. Google heeft aangekondigd dat de Core Web Vitals vanaf 2021 een officiële ranking factor wordt. Technische SEO wordt dus een steeds belangrijker onderdeel van je SEO strategie.

Om erachter te komen hoe jouw technische SEO eruit ziet starten we met een technische SEO analyse. We scannen jouw website op een aantal punten. Onze aanbevelingen zijn het startpunt om jouw technische SEO naar het volgende niveau te tillen. Wij leveren een adviesplan op met actiepunten die gedeeld kan worden met jouw website bouwer of developer. We beschikken zelf ook over een groot netwerk van vertrouwde bouwers, mocht hier behoefte aan zijn.

Wat komt bij technische SEO aan bod?

Aan de hand van onder andere de volgende elementen nemen wij jouw website onder de loep:

  • Robots.txt & XML-sitemap – essentiële zaken die nodig zijn voor een juiste indexatie
  • Structuur – de manier waarop de URL’s zijn opgebouwd en of de linkstructuur goed is ingedeeld
  • Snelheid – voldoet jouw website aan de vereisten van een snelle website?
  • Interne links – hoe werken de interne links binnen jouw website?
  • SSL certificaat – Beschikt jouw website over een SSL Certificaat en staat dit op de juiste manier ingesteld?
  • Structured data – Geef je de juiste data door aan de zoekmachines?
  • Indexatie – worden al je URL’s goed gevonden door Google?
  • Mobielvriendelijkheid – wordt je website goed weergegeven op alle apparaten?

Een succesvolle SEO aanpak

Onze SEO-strategie bestaat uit drie pijlers: techniek, autoriteit en content. De factoren waarmee zoekmachines je website beoordelen zijn continu in beweging. Daarnaast kunnen wijzigingen in je website ervoor zorgen dat er nieuwe problemen in de techniek ontstaan. Nadat het adviesplan is doorgevoerd blijven wij je website daarom op alle belangrijke aandachtspunten monitoren.

Technische SEO in de marketingfunnel

Onze SEO-specialisten ontzorgen je volledig van de technische aspecten van SEO. Wij zien het volledige plaatje en weten exact wat te doen. We denken met je mee en gaan regelmatig met je in gesprek om nieuwe kansen te ontdekken.

Wij zorgen voor maximale zichtbaarheid door jouw boodschap over meerdere kanalen te verspreiden volgens een slimme online strategie. Zo blijf je top of mind bij je doelgroep en krijg je trouwe klanten. Om dit overzichtelijk te maken gebruiken wij het See-Think-Do-Care model van Google. De technische SEO aspecten van je website zien wij meer als hygiënefactor van een volledige SEO strategie. Dit zijn volgens ons onderdelen die simpelweg moeten kloppen om organisch resultaat te behalen.

Hoe we jouw online strategie vormgeven? Dat hangt helemaal af van je doelstelling en aan de klantreis die jouw doelgroep aflegt. Daarom is geen enkele strategie hetzelfde. Benieuwd hoe wij een online strategie creëren? Neem direct contact met ons op!

De onderdelen van SEO

De autoriteit van je website wordt door middel van linkbuilding versterkt. Dit is een cruciaal onderdeel om hogere posities in zoekmachines te bemachtigen.

Zoekmachine optimalisatie gericht op jouw regio of plaats. Met lokale SEO zorg je dat de buurt jou vindt.

Niet alleen schrijven wij unieke teksten waarmee de pagina’s op je website beter vindbaar worden. Ook overtuigen wij websitebezoekers om klant te worden.

Heb je een nieuwe website? Wij zorgen voor een volledig migratieplan zodat de opgebouwde SEO waarde van je pagina’s en website niet verloren gaat.

De basis van een gedegen SEO strategie begint bij een zoekwoordonderzoek. Wij definiëren relevante zoektermen waar je website gevonden op gaat worden.

Meer weten?

Ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Stuur een mail naar info@pureminds.nl of bel naar +31 45 369 0530

Neem contact met ons op
Pure Minds samen naar resultaat