fbpx Skip to main content

Shopping advertenties

Effectieve shopping advertenties maken

Waarom Pure Minds?

  • Open, eerlijk en professioneel
  • 95% tevreden tot uiterst tevreden opdrachtgevers
  • Klantrelatie gemiddeld 5,5 jaar
  • Gecertificeerde specialisten
  • Google Partner Agency

Verkoop je online producten en wil je meer sales genereren? Dan is Google Shopping het kanaal om in te zetten. Met Google Shopping zet jij jouw producten in de kijker bij de doelgroep en kom je als retailer in contact met kopers. Het is laagdrempelig en een ideale manier om meer bezoekers en omzet op jouw webshop te realiseren.

Shopping advertenties in een notendop

Google Shopping is de manier om jouw producten via de zoekmachine bekend te maken bij het publiek. Je vertoont namelijk direct de afbeelding, de prijs van je product en de naam van je winkel. Google Shopping is een apart marketingprogramma binnen Google Ads en binnen de zoekresultaten.
Via een productfeed geef je aan Google jouw productenbestand. Die feed is dynamisch. Dat betekent dat deze automatisch wordt aangepast aan jouw prijzen, voorraad en productaanbod. Dit wordt geregeld via Google Merchant Center. Hier stel je de feed in samen met andere instellingen zoals verzendopties en verzendkosten. Daarna ga je verder om via de Google Ads omgeving jouw Google Shopping campagnes in te stellen.

Onze succesvolle Google Shopping aanpak

Het succes van je Google Shopping campagne is sterk afhankelijk van je productfeed die gemaakt wordt. Wij bieden daarbij ondersteuning, zodat de juiste informatie aan Google wordt aangeleverd.
Ons marketing hart gaat sneller kloppen als we resultaten neerzetten. Daarop leggen we dan ook altijd de focus binnen jullie Google Shopping campagnes. Afhankelijk van jouw doelstellingen bekijken wij hoe we het meest optimale resultaat eruit kunnen halen en denken we mee hoe jouw bedrijf online verder kan groeien.

Wij zijn Google Partner en al onze specialisten zijn Google Ads Certified. Dat betekent dat wij altijd over de juiste kennis beschikken om jouw campagnes te laten renderen.

Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek

1. Met elkaar in gesprek

Allereerst gaan we samen met je in gesprek.  In dit gesprek komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

    1. Welke producten/ diensten zijn voor jou het belangrijkst?
    2. Welke online marketing doelstelling kunnen we samen formuleren?

2. Zoekwoordonderzoek

Deze informatie vormt de basis van een grondig zoekwoordonderzoek. Vaak spotten we hier nog kansen, door bijvoorbeeld vergelijkingen te maken met de concurrentie of door potentiële interessante zoekwoorden te achterhalen.

3. Instellen van KPI’s

Samen stellen we duidelijke KPI’s op, zoals het rendement op advertentiebudget (ROAS), aantal conversies of zichtbaarheid.

4. Campagneopzet

We bekijken, met het budget in gedachten, welke campagnes we gaan opzetten.

Aan de slag!

De campagnes zijn opgezet; nu gaan we aan de slag! Het meten van de prestaties van de shopping advertenties is een belangrijk onderdeel om de KPI’s te behalen en een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Na de opzet blijven we testen wat wel en niet werkt om steeds meer rendement te halen. Met dat rendement kunnen we uitbreiden, door bijvoorbeeld op te schalen bij goedlopende campagnes of nieuwe campagnes te maken voor andere zoektermen, producten en diensten.

“Zowel Google Shopping als het nieuwe campagnetype Performance Max tonen jouw producten de Google zoekresultaten. Wat gaat voor jouw bedrijf het beste werken? Neem contact met ons op voor deskundig advies en het opzetten van doelgerichte productcampagnes.”

Christel RuijgrokTeamlead SEA & Online Marketeer bij Pure Minds
See-Think-Do-Care

Google shopping in de marketingfunnel

Onze SEA-specialisten ontzorgen je volledig op het gebied van SEA. Wij zien het grote plaatje en weten exact wat te doen. We denken met je mee en gaan regelmatig met je in gesprek om nieuwe kansen te ontdekken.

Wij zorgen voor maximale zichtbaarheid door jouw boodschap over meerdere kanalen te verspreiden volgens een slimme online strategie. Zo blijf je on top of mind bij je doelgroep en krijg je trouwe klanten. Om dit overzichtelijk te maken gebruiken wij het See-Think-Do-Care model van Google. Met Google Shopping bereik je de consument in diverse fases van het aankoopproces. Een oriënterende consument in de Think-fase kun je snel bereiken, maar je bereikt ook de zoekende koper die al in een koopfase zit. Google Shopping functioneert als een prijsvergelijker. Meerdere websites hun producten gekoppeld aan Google waardoor de consument snel kan vergelijken. Wil je als webshop meer omzet genereren en rendement maken? Dan zijn consumenten in de DO-fase het belangrijkst om te bereiken. Afhankelijk van jouw strategie helpen onze Google Shopping specialisten je met de juiste aanpak.

Hoe we jouw online strategie vormgeven? Dat hangt helemaal af van je doelstelling en aan de klantreis die jouw doelgroep aflegt. Daarom is geen enkele strategie hetzelfde. Benieuwd hoe wij een online strategie creëren? Lees hier verder of neem direct contact met ons op!

Deze bedrijven gingen je voor:

Ik wil ook shopping advertenties

Gecertificeerde SEA specialisten

Google Ads campagne uitbesteden? Wij zijn de gecertificeerde Google Partner om jouw bedrijf verder te laten groeien. Al onze specialisten zijn Google Ads Certified. Dit betekent zij alle kneepjes van het vak kennen en optimaal resultaat kunnen behalen met behulp van Google Ads.

Klopt het dat Google Shopping gratis is?

Ja, je kunt laagdrempelig starten met gratis bereik. Dan verschijn je alleen wanneer de consument binnen Google op het “shopping” tabje klikt.

Wil je ook gevonden worden op de algemene zoekresultatenpagina van Google dan zul je Google Shopping advertenties in moeten zetten.

Wij verzorgen ook:

  • Performance Max advertenties