fbpx Skip to main content

Twee zeer grote spelers op het gebied van ecommerce, Shopify en WooCommerce. Misschien wel de twee grootste van dit moment. Beide platformen zijn geschikt om een webwinkel mee te beginnen. Grote kans dat je al eerder van deze partijen gehoord hebt maar de ins en outs nog niet kent.

Beide aanbieders hebben voor- en nadelen die goed of juist minder goed aansluiten op wat jij wilt met je webshop. Daarnaast wil je natuurlijk dat je website goed vindbaar is en optimaal kan worden ingericht om online marketing campagnes aan te linken. Online marketing is voor deze platformen geen onbekende muziek en wij als online marketing specialisten vertellen je graag meer over de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee. Dat maakt de beslissing wellicht een stukje makkelijker.

Ken je deze platformen nog niet? Dan beginnen we speciaal voor jou met een korte introductie.

Shopify in het kort
Shopify is een online platform om een webshop te creƫren waarbij Shopify de host is van de website.

WooCommerce in het kort
WooCommerce is een plugin waarmee je een online winkelomgeving in je WordPress website kunt creƫren.

1. Zoekmachine optimalisatie: het aanpassen van headers, meta’s en meer

Shopify heeft een functionaliteit waarmee je zelf titels en beschrijvingen aan je fotoā€™s, paginaā€™s en producten kunt toevoegen. Ook zijn er een aantal plugins beschikbaar bij Shopify waarmee je in een handomdraai je eigen website kunt scannen op obstakels die de vindbaarheid van je website beperken.

Wie WooCommerce gebruikt heeft automatisch een winkelomgeving waarvan de codetaal al geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Daarnaast is WooCommerce een plugin voor WordPress. Er zijn oneindig veel WordPress-plugins die je kunt installeren om ervoor te zorgen dat de fundamentele SEO bouwstenen aanwezig zijn in je webshop.

3. De koppeling met Google Analytics

Zowel Shopify als WooCommerce kan je koppelen aan Google Analytics. Beide platformen bieden overigens e-commerce tracking aan waarmee je altijd inzicht hebt in hoe je webshop presteert.

4. Je boekhoudsysteem koppelen

Een online boekhoudsysteem heeft als voordeel dat je deze met WooCommerce kunt koppelen aan je webshop. Je verkoopfacturen belanden zo direct op de juiste plek in je boekhouding waardoor je de financiƫle status van je webshop altijd inzichtelijk hebt. Daarnaast kan dit een hoop tijd besparen die normaal aan administratie besteed wordt.

5. Een SSL certificaat

Dit certificaat laat bezoekers zien dat een website persoonlijke gegevens van bezoekers beschermt tegen hackers en dergelijke. Het slotje links in de adresbalk geeft aan dat een website een SSL-certificaat heeft. Shopify heeft dit standaard ingebouwd. Bij WooCommerce zul je dit zelf moeten regelen. Het komt overigens vaker voor dat een hostingpartij dit voor je doet.

6. De kosten

Shopify werkt met abonnementen die variƫren van 29 tot 299 dollar per maand, afhankelijk van de functionaliteiten die je nodig hebt. Daarnaast worden er variabele kosten gerekend zoals betalingen die via een externe aanbieder lopen.

De kosten van WooCommerce zijn wat lastiger om te beschrijven. Het is namelijk een gratis plugin die je kunt installeren op je website. Maar met alleen de WooCommerce-plugin ben je er nog niet. Je moet zelf je domeinnaam registreren en je hebt een hostingpartij nodig. Hier komen extra kosten bij.. Het voordeel daarvan is dat je wel over de vrijheid beschikt om zelf een passende hostingpartij te kiezen. Een goede hostingpartij kan ook helpen met randzaken zoals je domeinnaam, mail en een SSL certificaat. Daarnaast kunnen er nog kosten bijkomen voor een thema of extra plugins.

7. Gebruiksvriendelijkheid & support

De gebruiksvriendelijkheid van Shopify is volgens velen beoordelingen beter dan WooCommerce. Vooral voor de beginner is het zeer eenvoudig om een webshop op te zetten. WooCommerce vergt al enige voorkennis wanneer je het platform optimaal wilt gebruiken. Dit heeft als voordeel dat het een plugin voor WordPress is waarmee het eenvoudiger is om je thema en pagina lay-out aan te passen zoals jij dat wilt. Als je bijzondere elementen in je thema wilt toevoegen in Shopify zullen er altijd meerkosten zijn.

Mocht je ergens niet uitkomen dan is er altijd nog een support waarmee je contact op kunt nemen. Beide platformen kun je benaderen wanneer je tegen problemen aanloopt. Shopify zal je sneller en beter van een oplossing voorzien maar WooCommerce zal het probleem zeker niet onopgelost laten.

Ontdek onze resultaatgedreven aanpak

Voor organisaties die online winst willen maken.

Pure Minds samen naar resultaat