333% omzetgroei in drie jaar

RVS Land is een familiebedrijf dat in 2009 is gestart vanuit een hobby in een garage aan huis. Inmiddels telt RVS Land meer dan 10 medewerkers en is het bedrijf al drie keer verhuisd naar een grotere locatie. RVS Land voert een groot assortiment aan RVS (maatwerk) artikelen voor in en om het huis: van complete balustrades en trapleuningen tot huisnummers en garderobestangen.

In april 2016 besloot RVS Land de samenwerking met ons aan te gaan. Met trots vertellen we over hoe deze jarenlange, intensieve samenwerking haar vruchten heeft afgeworpen.

De vraag: meer orders via de webshop door de inzet van SEA en SEO.

Producten vindbaar maken op het moment dat mensen ernaar zoeken

Onze aanpak begon vanzelfsprekend met een uitgebreid zoekwoord- en concurrentieonderzoek. Aan de hand van van de resultaten bepaalden we de basis voor de zoekcampagnes. Met deze zoekcampagnes testten we wat het beste aansloeg bij de doelgroep. We spraken een ROAS van 500% af. Dat wil zeggen: iedere euro advertentiebudget moet €5,- opleveren. De afgesproken ROAS haalden we al snel. Met dat rendement konden we het budget stap voor stap verhogen en hebben we later uitgebreid met shopping campagnes.

Niet alleen betaald, maar ook organisch

Ook gingen wij aan de slag met SEO. De website werd eerst goed doorgelicht op technische verbeterpunten die zijn uitgevoerd volgens een implementatieplan. We brachten de website in kaart door de categorieën en producten te verwerken in een SEO-mapping. De pagina’s zijn vervolgens in nauwe samenwerking met RVS Land geoptimaliseerd met behulp van het zoekwoordonderzoek. Door maandelijkse linkbuilding werkzaamheden werkten we structureel aan de domeinwaarde.

De omzetgroei per jaar

14

in 2016

54

in 2017

54

in 2018

61

in 2019

Door steeds een deel van het behaalde rendement te investeren in campagnes realiseerden we jaarlijks een flinke groei in zowel betaald als organisch verkeer.

“RVS Land is een echte partner. Ze zijn niet bang om te investeren en willen alles leren over online marketing. Daarin nemen we ze graag bij de hand. Samen kom je immers het verst.
In 2020 is RVS Land wederom verhuisd naar een groter pand. We zijn immens trots dat we hieraan mochten bijdragen.”

Renée CoertOnline Marketeer

Ontdek onze resultaatgedreven aanpak

Voor organisaties die online winst willen maken.

Pure Minds samen naar resultaat