Snelle groei

InLimburg is het officiële platform voor toerisme in Provincie Limburg. Sinds juli 2019 is dit mooie platform live. Op de website, die in maart 2020 is gelanceerd, word je geïnspireerd met de meest bijzondere plekjes, attracties en activiteiten om Limburg te ontdekken. Via social media worden deze unieke verhalen onder de aandacht gebracht bij de verschillende doelgroepen.

De vraag

Het aantrekken van betrokken volgers op Facebook en Instagram met behulp van betaalde advertenties, om zo snel mogelijk veel reuring te creëren rondom het platform.

De strategie

Om (potentiële) toeristen een uniek beeld van Limburg te geven wordt de focus gelegd op vijf verhaallijnen: Rust & Natuur, Actief & Avontuur, Fietsen & Wielrennen, Stad & Cultuur en Food & Gastronomie. Op basis van deze verhaallijnen worden artikelen, foto’s en video’s gedeeld via social media.

Een betrokken volger heeft een band met het platform en is eerder geneigd om een reactie te geven (like, deelactie, opmerking etc.) op een post die wordt gedeeld. Een potentiële nieuwe volger wordt door ‘sociale validatie’ over de streep getrokken, omdat er veel interactie op de tijdlijn is te zien. Een hoge betrokkenheid zorgt er tevens voor dat je meer bereik krijgt op nieuwe posts. Het algoritme ziet immers dat jouw posts relevant zijn.

Onze aanpak

Om zoveel mogelijk relevante, betrokken volgers aan het platform te binden moesten de advertenties qua beeld en tekst goed aansluiten op datgene wat het platform te bieden heeft.

De targeting is ook van essentieel belang. Op basis van persona’s hebben we doelgroepen gecreëerd die het meest overeenkomen met de potentiële toerist van In Limburg én raakvlakken heeft met de verhaallijn waarvoor de advertentie is ingezet. Daarnaast hebben we advertenties getoond aan mensen die interactie hebben gehad met een eerdere post of advertentie.

Provincie Limburg - Pure Minds

Na vijf maanden…

33545

likes gegenereerd voor Facebook

30

cent per like op Facebook

7722

volgers op Instagram

37

cent per klik

Dat smaakt naar meer…

Tijdens de zomermaanden draaiden we een nieuwe campagne om potentiële toeristen te inspireren met unieke vakantie activiteiten in het mooie Limburg. Benieuwd of wij ook resultaat voor jou op social kunnen bereiken? Lees snel verder!

Ontdek onze resultaatgedreven aanpak

Voor organisaties die online willen groeien.

Pure Minds samen naar resultaat