Monsieur Saucisson

Van markthal tot webshop

Monsieur Saucisson is een winkelconcept dat zich helemaal heeft gericht op de verkoop van gedroogde Franse worst. Je vindt hier alle soorten worst die je maar kunt bedenken; van knoflook tot kangoeroe en blauwe kaas tot venkel. Monsieur Saucisson is te vinden in de Markthal in Rotterdam, op verschillende markten door het land en sinds kort ook online.

De vraag: meer websitebezoekers, meer online verkopen en lagere kosten.

Dat heeft zo zijn effect gehad tijdens de corona crisis. We nemen je graag mee in dit succesverhaal, waar Monsieur Saucisson met de inzet van online de impact van de afgelopen maanden veel heeft kunnen beperken.

Met de inzet van Google Ads maken we Monsieur Saucisson online vindbaar.

Dat doen we in Nederland, België en Duitsland. We zetten Google Search Ads en Google Shopping in om iedereen met een gerichte zoekintentie te bereiken. Met een uitgebreid zoekwoordonderzoek hebben we nieuwe kansen kunnen ontdekken, waardoor we meer relevante websitebezoekers aantrekken. Zo maken we gebruik van synoniemen, ander taalgebruik en verschillende benamingen door consumenten. We richten ons enkel op relevante bezoekers die op zoek zijn naar Franse droge worst en al haar varianten. Specifieke zoekopdrachten zijn vaker ‘long tail’ en hebben in een niche minder concurrentie. Hierdoor zijn de kosten per klik lager. Daarnaast is het conversiepercentage (of de conversie waarschijnlijkheid) van een bezoeker die een specifieke zoekterm gebruikt een stuk hoger.

Ten slotte zetten we een branding campagne in, gericht op de merknaam. Zo voorkomen we dat de concurrentie de eerste plek in de zoekresultaten overneemt, geven we mensen een duwtje in de juiste richting met handige sitelinks en kunnen we op dagelijkse basis aanbiedingen tonen die niet in de organische zoekresultaten te zien zijn.

In de corona periode moesten markten gesloten blijven.

En de impact daarvan moest zoveel mogelijk beperkt blijven. Bovendien zorgde de quarantaine ervoor dat mensen meer lekker thuis gingen borrelen. Mensen konden niet meer terecht bij de markt, dus de vraag verschoof van offline naar online. Door hier op de juiste manier in te spelen met onze campagnes haalden we 100% vindbaarheid.

In de periode maart – mei t.o.v. de periode daarvoor brachten onze campagnes:

115

meer transacties

76

meer opbrengst

15

minder kosten
Monsieur Saucisson

“Met de webshop en de inzet van de online campagnes hebben we de impact van de afgelopen maanden enorm kunnen beperken.”

Remco van Hintum en Bart GijsbersMonsieur Saucisson
Monsieur Saucisson

Ontdek onze resultaatgedreven aanpak

Voor organisaties die online winst willen maken.

Pure Minds samen naar resultaat