60% omzetgroei. 6 maanden tijd. Puur en alleen organisch verkeer.

In 2010 richtten twee vrienden een webshop op met twintig artikelen. Inmiddels is dit kleine bedrijfje uitgegroeid tot een bedrijf met tienduizenden producten, een groot magazijn en enkele tientallen werknemers. Kabeldirect.nl is gespecialiseerd in kabels en aansluitaccessoires. Ondertussen hebben zij al meer dan 500.000 klanten blij gemaakt met de perfecte kabel. Sinds 2015 mocht Pure Minds bijdragen aan deze groei.

In juli 2020 kreeg Kabeldirect.nl een nieuwe webshop; een uitgelezen kans om een SEO-strategie vanaf de basis goed op te zetten.

De vraag: een stijging in websitebezoekers en bestellingen uit organisch verkeer.

De markt van de elektronica is bijzonder competitief. Kabeldirect.nl maakt het verschil met nauwkeurige productinformatie, snelle levertijden, persoonlijke service en het juiste aanbod. Aan ons de taak om meer verkeer uit de organische zoekresultaten te realiseren, om vervolgens klanten te overtuigen van de kwaliteit van Kabeldirect.nl.

De strategie

De website is vernieuwd om bezoekers een optimale ervaring te bieden en de onderscheidende, persoonlijke aanpak door te trekken naar de website. Voor de livegang hebben wij geholpen om alle technische obstakels uit de weg te ruimen. Vanuit een gezonde basis bouwden we verder aan de fundering van een ijzersterke SEO-strategie: het onderzoek. We brachten de online concurrentie, de belangrijkste producten en onbenutte kansen in kaart. Op basis van de beoogde doelstelling brachten we prioriteiten aan.

Onze aanpak

Per maand wordt de on-page content van 15 vooraf gedefinieerde pagina’s volledig geoptimaliseerd voor websitebezoekers en zoekmachines. Door nauwkeurige en concrete informatie te bieden wordt een groot deel van de mogelijke klantvragen beantwoord. Na zes maanden hadden we ruim honderd pagina’s geoptimaliseerd. Tegelijkertijd werd de autoriteit van de website verbeterd, waardoor de pagina’s hogere posities in de zoekmachines behaalden.

Het resultaat na zes maanden

22758

extra bezoekers

54.5

meer transacties

61.6

meer opbrengst

“Het fijne aan de samenwerking met Kabeldirect.nl is dat we telkens in overleg bepaalden welke onderwerpen prioriteit hadden. Zo bleven wij up-to-date over wijzigingen in de shop en werd Kabeldirect.nl als klant nauw betrokken bij de werkzaamheden.''

Liam HermansOnline Marketeer bij Pure Minds

Ontdek onze resultaatgedreven aanpak

Voor organisaties die online winst willen maken.

Pure Minds samen naar resultaat