Daelmans Stroopwafels

Soms heb je gewoon behoefte aan een sparringpartner van buitenaf of een paar extra handjes. Dat was voor onze klant Daelmans Stroopwafels het geval. Zij zochten een online marketing partner die kon helpen hun groeidoelstellingen te behalen; een verlengstuk van de marketingafdeling’.

Onze aanpak

Door ons in te leven in hun business hebben we goed kunnen meedenken over verbeterpunten voor alle marketingkanalen. Deze punten hebben we inzichtelijk gemaakt in een jaarplan, waarbij we de werkzaamheden in twee fasen hebben verdeeld. In de eerste fase hebben we de marketingkanalen goed opgezet. In de tweede fase hebben we de campagnes geoptimaliseerd om ze beter te laten renderen. Hierbij hebben we de focus gelegd op ROAS (Return On Advertising Spend) en CPO (Cost Per Order) per marketingkanaal.

Samen met Daelmans Stroopwafels hebben we ook dit jaar weer een forecast gemaakt met de focus op ROAS en CPO. Zo kunnen we op ieder moment kijken of we op koers zijn  en zo nodig op tijd bijsturen. In 2019 heeft deze aanpak geleid tot een bijna exacte omzetprognose.

Stroopwafels by Daelmans
Daelmans Stroopwafels

Spreiding van de campagne

We hebben aantrekkelijke nieuwe campagnes opgezet voor verschillende kanalen: Facebook, Instagram, e-mail, LinkedIn en Google Display.
Daarnaast hebben we de organische posities in zoekmachines verbeterd in Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het aantal bezoekers uit organische resultaten is hierdoor met 115% gestegen. Deze stijging was goed voor 76% meer omzet.

Resultaat

Zodra de campagnes rendeerden hebben wij geadviseerd om het rendement te investeren in meer advertentiebudget. Daelmans zag deze groeipotentie wel zitten en samen zijn we ervoor gegaan. Dat heeft zijn vruchten opgeleverd!

45%

omzetgroei

50%

meer traffic

23%

stijging gem. orderwaarde
https://www.youtube.com/watch?v=4BfKFCOCJe8

Het verhaal van …

Ontdek onze resultaatgedreven aanpak

Voor organisaties die online winst willen maken.

Pure Minds samen naar resultaat