fbpx Skip to main content

Linkbuilding

Meer weten?

Een van de pijlers op het gebied van zoekmachineoptimalisatie is linkbuilding. Linkbuilding versterkt, mits goed uitgevoerd, de autoriteit van een website. Een website met sterkere autoriteit wordt door zoekmachines vaak beloond met hogere posities in de zoekresultaten. Het gevolg van hogere posities: meer verkeer. Linkbuilding draagt hieraan bij. Specifieke pagina’s maken we beter vindbaar bij specifieke zoekopdrachten. Aan een complete SEO-strategie kan volgens ons linkbuilding niet ontbreken.

Hoe werkt linkbuilding?

De autoriteit van een website wordt mede bepaald door het aantal links die verwijzen naar je website. Hoe meer relevante externe domeinen verwijzen naar pagina’s op je website, hoe beter de autoriteit wordt. En hoe beter je autoriteit is, hoe meer voorrang je krijgt in de zoekresultaten van zoekmachines als Google en Bing. De relevantie tussen het domein waarvan verwezen wordt en je website speelt hierin een belangrijke rol. Om een sterke autoriteit op te bouwen houden we rekening met zowel kwantiteit als kwaliteit.

Je kunt linkbuilding en bijbehorende autoriteit vergelijken met de populariteit van een expert op het gebied van voeding. Wanneer veel diëtisten, atleten en voedingsdeskundigen beamen dat de betreffende expert veel waardevolle kennis en kunde heeft, stijgt zijn/haar populariteit. De expert is in dit geval je website. De diëtisten, atleten, voedingsdeskundigen en dergelijke zijn de domeinen die met een link naar je website verwijzen. De populariteit van de expert staat gelijk aan de autoriteit van je website.

Een passende linkbuilding strategie

Als onderdeel van je SEO strategie bespreken we graag welke mogelijkheden benut kunnen worden wat betreft linkbuilding. We maken daarvoor een plan op basis van de volgende aspecten:

  • De huidige status van je linkprofiel
  • Het linkprofiel van de online concurrentie
  • De koers die we moeten afleggen om een bepaalde positie te bemachtigen

Onze aanpak zal ervoor zorgen dat jouw belangrijkste webpagina’s pagina’s gevonden worden op populaire zoektermen. Zo draagt linkbuilding bij aan een geoptimaliseerde customer journey.

Linkbuilding in de marketingfunnel

Onze linkbuilding-specialisten ontzorgen je volledig op het gebied van linkbuilding. Wij zien het grote plaatje en weten exact wat te doen. We denken met je mee en gaan regelmatig met je in gesprek om nieuwe kansen te ontdekken.

Wij zorgen voor maximale zichtbaarheid door jouw boodschap over meerdere kanalen te verspreiden volgens een slimme online strategie. Zo blijf je top of mind bij je doelgroep en krijg je trouwe klanten. Om dit overzichtelijk te maken gebruiken wij het See-Think-Do-Care model van Google. De inzet van linkbuilding kan op verschillende manieren een rol vervullen in de customer journey van je klanten. Een sterk linkbuildingprofiel zorgt ervoor dat je beter gevonden gaat worden op relevante zoektermen. Linkbuilding draagt dus bij aan je SEO-strategie die in iedere fase kan worden ingezet.

Hoe we jouw online strategie vormgeven? Dat hangt helemaal af van je doelstelling en aan de klantreis die jouw doelgroep aflegt. Daarom is geen enkele strategie hetzelfde. Benieuwd hoe wij een online strategie creëren? Neem direct contact met ons op!

De onderdelen van SEO

Zoekmachine optimalisatie gericht op jouw regio of plaats. Met lokale SEO zorg je dat de buurt jou vindt.

De technische aspecten van je website spelen een belangrijke rol in de vindbaarheid van je website. Wij zorgen dat alles goed staat.

Niet alleen schrijven wij unieke teksten waarmee de pagina’s op je website beter vindbaar worden. Ook overtuigen wij websitebezoekers om klant te worden.

Heb je een nieuwe website? Wij zorgen voor een volledig migratieplan zodat de opgebouwde SEO waarde van je pagina’s en website niet verloren gaat.

De basis van een gedegen SEO strategie begint bij een zoekwoordonderzoek. Wij definiëren relevante zoektermen waar je website gevonden op gaat worden.

Meer weten?

Ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Stuur een mail naar info@pureminds.nl of bel naar +31 45 369 0530

Neem contact met ons op
Pure Minds samen naar resultaat