fbpx Skip to main content

Inrichting & Analyse van e-mailmarketing

Meer weten?

Als Mailchimp partner beschikken wij over de juiste kennis om jouw e-mail marketing naar het volgende niveau te tillen. Daarnaast hebben we ruime ervaring met o.a. Active Campaign, Campaign Monitor, Sender, MailMunch, MailCampaigns en verzorgden we integraties met WordPress, Shopify, Magento, Facebook & Zapier.
Voordat we beginnen met het inrichten van je e-mail strategie moet er een keuze gemaakt worden: welke ESP (E-mail Service Provider) past het beste bij jouw wensen? Wij kunnen je hierin adviseren zodat je direct een duurzame oplossing inzet. Er zijn namelijk talloze ESP’s; de een nog geavanceerder dan de ander. Wanneer de keuze op een bepaald platform is gevallen kunnen we aan de slag.

Onze aanpak

Het juiste fundament van jouw e-mail marketing suite in combinatie met de juiste strategie zorgt voor een goede aanpak van jouw e-mail marketing.
Wij volgen een aantal stappen om jouw e-mailmarketing succesvol in te zetten.

Start

  • Een juiste inrichting van het account of een analyse van je huidige account

Inrichting

  • Het opzetten van goede, converterende templates
  • E-mail lijsten opschonen en op de juiste manier inzetten
  • Websiteformulieren en bedankmails inrichten
  • E-mail automations (flows) aanmaken
  • Lead Scoring inrichten (optioneel)

Strategisch

  • Strategisch plan om meer e-mail adressen te verzamelen
  • Koppelingen met andere tools maken (Zapier, Facebook, Google Ads)

Analyse & opzet van je account

Wij kijken of alles goed staat ingesteld. Is je CMS of webshop al gekoppeld? Maak je al gebruik van de juiste data binnen je e-mail marketing provider? Komen de sign-ups in de juiste groepen binnen? Al deze zaken worden nagelopen en aangepast waar nodig.

Formulieren & e-mails inrichten

Om nieuwe e-mailadressen te verzamelen van jouw doelgroep maken wij diverse formulieren aan. Deze plaatsen we op je website zodat geïnteresseerden zich eenvoudig kunnen aanmelden. Deze moeten functioneel in orde zijn en worden voorzien van jouw huisstijl. Ook dient een nieuw contact bijvoorbeeld een bedankmail te ontvangen. Hier zorgen wij voor.

E-mail automations

Wanneer de basis staat kijken wij graag naar welke e-mail automations waardevol voor jouw bedrijf kunnen zijn. Laat de e-mail provider geautomatiseerd een boodschap versturen naar jouw doelgroep op een geschikt moment.

Lead scoring

Focus jij je als bedrijf op andere bedrijven of is jouw website gericht op consumenten? Wie je doelgroep ook is, bij het verzamelen van leads kan Lead Scoring een geschikte manier zijn om de waarde van jouw leads te bepalen. Dit kun je vervolgens gebruiken bij het bepalen van de rendabiliteit van campagnes en doelgroepsegmenten.

De juiste template

Templates zijn een essentieel onderdeel van jouw e-mails. De templates moeten worden voorzien zijn van je huisstijl maar daarnaast ook geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten. Wij zorgen ervoor dat dit perfect geregeld is.

E-mailmarketing in de marketingfunnel

Onze E-mail-specialisten ontzorgen je volledig op het gebied van E-mailmarketing. Wij zien het grote plaatje en weten exact wat te doen. We denken met je mee en gaan regelmatig met je in gesprek om nieuwe kansen te ontdekken.

Wij zorgen voor maximale zichtbaarheid door jouw boodschap over meerdere kanalen te verspreiden volgens een slimme online strategie. Zo blijf je on top of mind bij je doelgroep en krijg je trouwe klanten. Om dit overzichtelijk te maken gebruiken wij het See-Think-Do-Care model van Google. Je e-mailmarketing strategie moet onderdeel worden van je marketingmachine worden die online successen gaat opleveren. Door gebruik te maken van slimme koppelingen en automatisering wordt dit een stuk gemakkelijker. Met onze ervaring weten wij ondertussen de juiste strategie op te zetten die jou gaat helpen om e-mail marketing onderdeel te maken van onze marketingfunnel.

Hoe we jouw online strategie vormgeven? Dat hangt helemaal af van je doelstelling en aan de klantreis die jouw doelgroep aflegt. Daarom is geen enkele strategie hetzelfde. Benieuwd hoe wij een online strategie creëren? Lees hier verder of neem direct contact met ons op!

Alle onderdelen van E-mailmarketing

Ben je van plan om e-mailmarketing in te zetten? Wij kunnen je helpen met een sterke e-mailtemplate: een sterk design en een slimme lay-out die je helpt om je doelstelling te behalen.

Met geautomatiseerde e-mailcampagnes kun je meerdere mensen op het juiste moment met een gepersonaliseerde boodschap bereiken. Het gevolg? Meer resultaat, minder tijdsinvestering.

Maak kennis met onze succesvolle e-mailmarketing aanpak!

Ben jij benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Stuur een mail naar info@pureminds.nl of bel naar +31 45 369 0530

Neem contact met ons op
Pure Minds samen naar resultaat