fbpx Skip to main content

YouTube advertenties

Effectieve YouTube advertenties maken

Waarom Pure Minds?

 • Open, eerlijk en professioneel
 • 95% tevreden tot uiterst tevreden opdrachtgevers
 • Klantrelatie gemiddeld 5,5 jaar
 • Gecertificeerde specialisten
 • Google Partner Agency

Met YouTube Ads kun je potentiële klanten bereiken en hen aansporen actie te ondernemen als ze naar video’s op YouTube kijken of zoeken. Dagelijks zijn er 1,5 miljard ingelogde gebruikers actief op YouTube. Gemiddeld kijken die gebruikers meer dan een uur per dag naar video’s op YouTube via hun mobiele apparaten. Ondertussen is YouTube de op een na grootste zoekmachine ter wereld. Met zulke prestaties en gebruikersaantallen zijn er dus veel doelgroepen vertegenwoordigd op het platform. YouTube Ads biedt dan ook een perfecte kans om een grote doelgroep te bereiken, en dat op een vrij nauwkeurige manier. Als gecertificeerde Google partner kunnen wij jou helpen met het bereiken van potentiële klanten via YouTube advertenties.

YouTube advertenties in het kort

e kunt YouTube Ads inzetten voor verschillende doelen. Denk hierbij niet alleen aan het vergroten van product- en merkoverweging, maar ook aan het verhogen van websiteverkeer, het realiseren van meer leads en sales, interactie op video’s en aantal abonnees. Zo biedt YouTube zes verschillende advertentie indelingen aan, elk geschikt voor aparte doelstellingen:

 • InStream ads die overgeslagen kunnen worden
 • InStream ads die niet overgeslagen kunnen worden
 • Bumper ads van 6 seconden
 • Video discovery ads in de zoekresultaten van Youtube
 • Outstream ads waarbij je video’s inzet buiten Youtube om
 • Masthead ads die afspelen bovenin Youtube

Professionele video’s nodig?

Net zoals bij alle andere online media is het op Youtube belangrijk dat je in de eerste paar seconden de aandacht grijpt. De boodschap en de merkbeleving moeten duidelijk naar voren komen. Met goede video’s halen we immers goede resultaten. Wij kunnen je hierbij volledig ontzorgen; wij maken professionele video’s die online goed werken.

Onze aanpak

Als potentiële klanten niet van je bestaan weten kun je nooit resultaat realiseren. Met YouTube Ads kun je een enorm publiek vrij goedkoop bereiken en hen bekend maken met jouw merk, producten of diensten. Als ze eenmaal van je bestaan afweten kan je ze overtuigen om over te gaan tot aankoop. Wij ontzorgen je hierin volledig. We onderzoeken je markt en kijken welke advertenties het beste bij je doelstelling past.

Op deze manier werken we campagnes tot in de puntjes uit en gaan we voor een optimaal resultaat. Samen bespreken we jouw doelstellingen en vertalen deze naar effectieve YouTube campagnes. We houden je op de hoogte van de resultaten via onze rapportages en reflecteren samen op de doelstelling. Zo weet jij altijd wat er gebeurt in de campagnes en kun je het resultaat realtime bekijken.

Plan direct een vrijblijvend adviesgesprek

1. Met elkaar in gesprek

Allereerst gaan we samen met je in gesprek.  In dit gesprek komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  1. Welke producten/ diensten zijn voor jou het belangrijkst?
  2. Welke online marketing doelstelling kunnen we samen formuleren?

2. Zoekwoordonderzoek

We onderzoeken waar de interesses van interessante doelgroepen liggen.

3. Campagneopzet

Vervolgens zetten complete campagnes op met strakke targeting.

4. Testen en Analyseren

We testen, monitoren en onderhouden de advertentiecampagnes.

Aan de slag!

De campagnes zijn opgezet; nu gaan we aan de slag! Het meten van de prestaties van de YouTube advertenties is een belangrijk onderdeel om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Na de opzet blijven we testen wat wel en niet werkt om steeds meer rendement te halen. Met dat rendement kunnen we uitbreiden, door bijvoorbeeld op te schalen bij goedlopende campagnes of nieuwe campagnes te maken voor andere zoektermen, producten en diensten. Ten slotte analyseren we de resultaten, signaleren kansen en koppelen deze terug.

“YouTube is onmisbaar voor de consumenten van nu. Maar hoe bereik je jouw doelgroep optimaal op YouTube? Kom met ons in contact, zodat we een doelgerichte YouTube-strategie kunnen opzetten en uitvoeren.”

Christel RuijgrokTeamlead SEA & Online Marketeer bij Pure Minds
See-Think-Do-Care

YouTube advertenties in de marketingfunnel

Onze SEA-specialisten ontzorgen je volledig op het gebied van SEA. Wij zien het grote plaatje en weten exact wat te doen. We denken met je mee en gaan regelmatig met je in gesprek om nieuwe kansen te ontdekken.

Wij zorgen voor maximale zichtbaarheid door jouw boodschap over meerdere kanalen te verspreiden volgens een slimme online strategie. Zo blijf je on top of mind bij je doelgroep en krijg je trouwe klanten. Om dit overzichtelijk te maken gebruiken wij het See-Think-Do-Care model van Google. De inzet van Youtube advertenties kan op verschillende manieren een rol vervullen in de customer journey van je klanten. Zo kun je video heel makkelijk inzetten om mensen bekend te maken met je bedrijf, product of een specifieke boodschap in de See-fase. Of zet een ludieke campagne op in de Think-fase om je potentiële koper te helpen in de overweging. In principe is alles mogelijk, afhankelijk van de boodschap en jouw online strategie.

Hoe we jouw online strategie vormgeven? Dat hangt helemaal af van je doelstelling en aan de klantreis die jouw doelgroep aflegt. Daarom is geen enkele strategie hetzelfde. Benieuwd hoe wij een online strategie creëren? Lees hier verder of neem direct contact met ons op!

Deze bedrijven gingen je voor:

Ik wil ook YouTube advertenties

Gecertificeerde SEA specialisten

Google Ads campagne uitbesteden? Wij zijn de gecertificeerde Google Partner om jouw bedrijf verder te laten groeien. Al onze specialisten zijn Google Ads Certified. Dit betekent zij alle kneepjes van het vak kennen en optimaal resultaat kunnen behalen met behulp van Google Ads.